Europeisk markedsbarometer for april 2021

Vekstselskaper gjorde et comeback mot verdiselskaper i april.

Fernando Luque 06.05.2021 | 13.14
Facebook Twitter LinkedIn

Markedsbarometer bilde

Vekstselskaper gjorde et comeback mot verdiselskaper i april. Spesielt hadde store europeiske vekstselskaper (Large Growth) en gjennomsnittlig avkastning på 5,0% i euro sammenlignet med et lite tap på 0,1% i euro for store europeiske verdiselskaper (Large Value).

Den relativt dårlige avkastningen til verdi i forhold til vekst skyldes delvis nedgangen blant olje-aksjene (for eksempel Royal Dutch, som har den største markedsverdien i energisektoren, tapte 4,7% i euro) og tyske bilselskaper (for eksempel Volkswagen og BMW, tapte henholdsvis 9,2% og 5,7% i euro i april).

Stilbokser

Selskapene som bidro mest til den positive avkastningen blant store vekstselskaper var franske luksusselskaper: LVMH og Hermes International SA, for eksempel, la på seg henholdsvis 10,9% og 10,6% i euro.

April var også en måned der små selskaper fikk en positiv avkastning. Gjennomsnittlig økte små selskaper med 5,4% i euro sammenlignet med 2,4% for store selskaper.

Avkastninger

Energisektoren var den eneste sektoren som avsluttet april i negativt terreng med et tap på 3,5% i euro. På den andre siden var teknologisektoren (opp 4,8% i euro) og eiendom (opp 5,0% i euro) blant de sektorene som hadde best resultat i april.

Sektor-avkastninger

Når det gjelder verdsettelser, ser verdiselskaper generelt ut til å være billigere enn vekstselskaper. For eksempel handles store verdiselskaper (Large Value) med en rabatt på nesten 10% mens store vekstselskaper (Large Growth) har en premie på 10% i forhold til estimert Fair Value. På sektornivå medfører den negative avkastningen til energisektoren i april til at denne sektoren har blitt enda mer attraktiv. Energisektoren handles med 20% rabatt og er, i henhold til verdsettelse, den mest attraktive sektoren i Europa. Derimot er sektoren syklisk konsum (Consumer Cyclical), som økte 4,4% i euro forrige måned, den klart dyreste sektoren ifølge våre verdsettelser, med en premie på 30%.

stilboks og sektor Fair Value

 

Til orientering: Informasjonen som benyttes i denne artikkelen er beregnet i euro per 30.04.2021 og er hentet fra Morningstar Direct, vår analyseplattform for institusjonelle aktører. Hvis du er en institusjonell aktør og ønsker å vite mer om Morningstar Direct, klikk her.

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer