Børsnoterte PE selskapers resultater i første kvartal 2020

Hvordan de fem store børsnoterte PE-selskapene navigerte koronaviruset.

PitchBook 20.05.2020 | 14.18
Facebook Twitter LinkedIn

På tross av negative overskrifter rundt GAAP (amerikansk regnskapsstandard, red.anm.) nettotap, klarte de fem store børsnoterte PE-selskapene å generere sunne operasjonelle resultater i første kvartal 2020. Kontantstrøm som kommer fra forvaltningsavgifter og andre avgifter gikk opp i forhold til samme kvartal i 2019, samtidig som et svakere marked for salg av porteføljeselskapene ser ut til å trekke ned realiseringsaktiviteten, noe som kan opparbeide distribuert fortjeneste i påfølgende kvartaler.

Forvaltningskapitalen vil sannsynligvis fortsette oppover, ettersom realisering av selskapene avtar grunnet den svake utsalgsaktiviteten og at disse massive forvalterne fortsatt klarer å tiltrekke seg frisk kapital med såkalte «General Partners (GP)», mens «Limited Partners (LP)» foretrekker å forlenge aktiviteten i stedet for å sette inn frisk kapital.

Ettersom GP fortsetter å samle inn og sette kapital i arbeid, vil inntektene fra avgifter i PE-forvaltningsselskapene kunne supportere deres aktivitet lønnsomhet fremover.

Nedskrivninger i 1.kv. 2020 børsnoterte PE-forvaltere

Nedskrivninger i 1.kv. 2020 børsnoterte PE-forvaltere

Overskriftene fra rapporteringen malte et mørkt bilde av situasjonen, men den var også noe unøyaktig, om resultatene til disse forvalterne. Det er sant at porteføljeselskapene fortjener å bli nedskrevet i et kvartal som dette, og noen av selskapene, slik som olje-/energi-selskapene, er det ikke sikkert vi ser et oppsving igjen. Men størrelsen på nedskrivningene ble sannsynligvis for store gitt at porteføljene ble nedskrevet ved å benytte indekser basert på børsnoterte selskaper.

Blackstone postet et GAAP nettotap på 2,6 milliarder amerikanske dollar (ca. 26 milliarder kroner), derimot gav selskapet milliarder av dollar i driftsresultat. Underskuddet skyldes en nedskrivning på 4,2 milliarder dollar i urealiserte tap på investeringene. De andre børsnoterte selskapene offentliggjorde tilsvarende rapporter av samme årsak.

Warren Buffett har vært skeptisk til denne bokføringsmetoden som ble gjennomført i 2017, og sagt at det vil medføre "wild and capricious swings in our GAAP bottom line”, ettersom endringer i markedsverdi i porteføljen nå påvirker årsresultatet.

Selv om inntekter fra avgifter øker og distribuert fortjeneste øker, forventes det riktignok at distribuert fortjeneste kan avta eller endog falle i tiden fremover. Allerede nå har distribuert fortjeneste falt for KKR i forhold til samme periode i fjor, fordi selskapet oppnådde lavere grad av realiseringer i 2019 enn tidligere.

Artikkel skrevet av Wylie Fernyhough, Senior Analyst hos Pitchbook, et heleid datterselskap av Morningstar.

Lær mer om Pitchbooks data om PE, VC, børsnoterte selskaper

Klikk her

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Apollo Global Management Inc Class A110,13 USD-2,56
Ares Management Corp Ordinary Shares - Class A131,35 USD-2,03
Blackstone Inc123,47 USD-2,68Rating
iShares Core S&P 500 ETF USD Acc541,90 USD-0,02Rating
KKR & Co Inc Ordinary Shares97,29 USD-3,15Rating
The Carlyle Group Inc45,79 USD-3,05Rating

Om forfatteren

PitchBook  PitchBook provides data and analysis on the public and private markets to help professionals discover and execute opportunities

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer