Alphabets tredjekvartalstall gir ingen endring

Alphabet viste til et noe blandet resultat i tredje kvartal med inntekter som var på den lette siden på grunn av en valutakursmotvind.

Ali Mogharabi 26.10.2018 | 11:26
Facebook Twitter LinkedIn

Driftsmarginen kom inn over vårt estimat og i tråd med konsensus. Veksten i annonseinntektene forblir sterk og det vi viser bærekraften til Alphabets nettverkseffekt som kilde til økonomisk vollgrav i dette segmentet. Imidlertid var avtagende vekst i andre kilder til inntekter skuffende. Vi forventer en økning i omsetningsveksten igjen i øvrige segmenter på grunn av sesongmessig høyere maskinvaresalg i fjerde kvartal og noe avkastning på Googles fortsatte investering i sine skytjenester. Driftsmarginer ble hjulpet av det som ser ut til å være en viss stabilisering i ‘traffic acquisition cost’ i prosent av omsetningen.

Vi har ikke gjort betydelige endringer i vår modell, og vårt estimat på underliggende verdi på $ 1,300 per aksje er intakt. Aksjen traff 4-stjerners handelsnivå i går og er nede 3% -4% i etterhandelen. På disse nivåene tror vi at Alfabet-aksjer er blitt mer attraktive, ettersom vi er sikre på at firmaets nettverkseffekt vil fortsette å drive veksten i brukere og den totale bruken av Googles økosystem. Vi tror at dette vil hjelpe firmaet til å fortsette å være blant lederne innen nettbasert annonsering, og gjøre ytterligere forsprang i forbrukerhardware og skytjenester for bedrifter. I tillegg kan fremtidige «Other Bets» muligens nærme seg realisering ettersom den autonome kjøretøyleverandøren Waymo har begynt å teste kommersialiseringen av sine kjøretøy.

Totale inntekter fra tredje kvartal kom inn på $ 33,7 milliarder, en økning på 21 % i forhold til 3. kvartal i fjor og 22 % i fast valuta. Annonseinntektene økte med 20 % fra i fjor til 29 milliarder dollar grunnet den fortsatte økningen i bruk av mobilenheter og mer visning av innhold på YouTube. Etterspørselen etter annonser på Googles eiendommer er fortsatt sterk og salg av antall annonser økte med 62% i forhold til i fjor. Effekten av disse ble delvis oppveid av et 28 % nedgang i prisene.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Artikkelen er tilgjengelig for gratismedlemmer hos Morningstar.

Bli medlem, det er gratis!
Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc A2 816,00 USD-1,96Rating

Om forfatteren

Ali Mogharabi  er aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookies