Tettere samarbeid mellom Morningstar og Sustainalytics

Morningstar kjøper 40 % av Sustainalytics, en ledende leverandør av analyse av selskapenes miljø, sosiale og styringsprinsipper. 

Morningstar 27.07.2017 | 14.04
Facebook Twitter LinkedIn

Grunnet Morningstars vedvarende og voksende forpliktelse til å hjelpe investorer integrere bærekraftige investeringer inn i porteføljebeslutninger har Morningstar, Inc. (NASDAQ: MORN) og Sustainalytics offentliggjort at Morningstar har kjøpt 40 % av Sustainalytics og blir største aksjonær i selskapet. Denne direkteinvesteringen er en viktig milepæl i Morningstars langsiktige strategi innen bærekraftige investeringer og skal støtte Sustainalytics evne til å levere innovative høykvalitetsprodukter og -tjenester til det globale investeringsmiljøet.

Det første skrittet mot samarbeid ble offentliggjort i august 2015, og Morningstar Sustainability Rating ble lansert i mars 2016. Denne ratingen dekker for tiden 35 000 fond globalt, og benytter Sustainalytics sine analyser på selskapsnivå, noe som gjør at investorer kan oppfatte hvor godt selskaper holdt inne i fondene forvalter ESG-utfordringer.

Morningstar har også lansert bærekraftige indekser, og har gjort flere utvidelser av sin institusjonelle plattform Morningstar Direct for å tilfredsstille profesjonelle investorers behov.

Som en del av transaksjonen vil Steven Smit, sjef for bærekraftige investeringer hos Morningstar, inntre som styremedlem i Sustainalytics, og Sustainalytics’ ledelse har tatt en minoritets-aksjeeierskap i selskapet.

Les mer her. 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Morningstar Inc305,85 USD-1,25

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer