Ikke enkelt å vurdere norske obligasjonsfond

Men noen grupper av fond kan man peke ut relativt fort. 

Thomas Furuseth 11.05.2017 | 15:11

Alle som har sett på finansielle tall i en viss utstrekning vet at man har sykliske tendenser, for eksempel vil man kunne bruke klassiske ordtak som «stille før stormen» om for eksempel målinger av historiske svingninger. Og «det er alltid mørkest før daggry» dersom man føler at man står midt inne i et sort hull. 

Bilde norske obligasjonsfond avkastning og risiko kredittkvalitet og størrelse

Grafikken inneholder flere datapunkter enn jeg vanligvis har med. Årsaken er nettopp kompleksiteten. Fargekodene er delt inn i siste rapporterte kredittkvalitet. Dette er et datapunkt som gradvis vil bli utdatert grunnet ESMAs avvikling av gråmarkedskredittrating i Norden. Jeg har dog begrenset datapunktet tilbake 1 år og mange fond har vi ingen informasjon på. Størrelsen på sirkelen er fondet størrelse, deretter har vi avkastning på Y-aksen og standardavvik på X-aksen, begge disse målt over de siste 3 årene. Navngivningen av fondene er delvis tilfeldig.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Artikkelen er tilgjengelig for gratismedlemmer hos Morningstar.

Bli medlem, det er gratis!

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  er analytiker og redaktør på Morningstar.no. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookies