Aberdeen og Standard Life fusjonerer

Aberdeen og Standard Life har besluttet å fusjonere forvaltningsselskapene og skaper en forvaltningsgigant fra Storbritannia. Aberdeens investorer får andeler i Standard Life. 

Thomas Furuseth 06.03.2017 | 11.50
Facebook Twitter LinkedIn

Den kombinerte enheten vil bli 8. største i Europa basert på kapitalen til verdipapirfondene, rapportert gjennom Asset Flows modulen i Morningstar Direct (Europa - inklusiv ETF & pengemarkedsfond, ekslusiv fond av fond og feeder-fond). 

Både Standard Life og Aberdeen har slitt med uttak fra fondene sine siste året. Bloomberg skriver at press fra passive fond bidrar til sammenslåing. Det kombinerte selskapet blir Storbritannias største kapitalforvalter. 

Les Bloomberg-artikkelen her. 

Les hva Morningstars fondsanalytikere mener du bør gjøre. 

Kort fortalt er det mange faktorer som ikke er kjent, men Morningstars analytikere har besluttet å videreføre nåværende Morningstar Analyst Rating for berørte fond globalt (listen over fond finnes i lenken ovenfor).

Artikkel oppdatert med lenke 7.3.2017.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
abrdn PLC163,90 GBX-1,71

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer