Ny praksis i Sverige-kategoriene

Ny praksis i Morningstars kategorier for svenske aksjer påvirker blant annet Odin Sverige. 

Thomas Furuseth 03.06.2016 | 9.56
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar deler kategorier etter stilkategorier dersom det er nok fond. I norske aksjer er det ikke nok fond til at vi tror det er bærekraftig med en finere inndeling. I slike kategorier er det lurt å sjekke Morningstar Style Box og sammenligne tilsvarende fond mot hverandre. Som nevnt i denne artikkelen, vil avkastningen til et fond kunne være drevet av stileksponeringen (for det bedre og for det verre). 

I all hovedsak gjør våre svenske kollegaer en justering av hva som regnes som "store" selskaper og hva som regnes som "små og mellomstore". Det medfører at flere fond som var i nærheten av grensen før, har blitt flyttet opp i store-kategorien. Ved endringer i kategorier med relativt sett lite antall fond, vil dette påvirke både de gjenværende i Små og mellomstore, i tillegg til fondene i store. I Sverige har det vært litt andre markeder enn i Norge, så småselskapene har gjort det veldig godt.

Les mer på vår svenske side;

Ny grense for sverigefond

Kategorier holder ikke for rettferdig sammenligning

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
ODIN Sverige C NOK10 044,80 NOK0,10Rating

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer