Skagens aksjefond 'Under review'

Vi setter Morningstar Analyst Rating for Skagen Kon-Tiki, Skagen Global og Skagen Vekst ‘Under Review’ frem til vi får gått grundig gjennom de signifikante endringene som ble annonsert 11. november 2014. 

Thomas Furuseth 11.11.2014 | 16.19
Facebook Twitter LinkedIn

Fondene hadde tidligere henholdsvis Gold, Silver og Neutral rating. Kristian Falnes, sjefsforvalter i Skagen Global, og Harald Espedal, administrerende direktør og investeringsdirektør, forlater selskapet med umiddelbar virkning etter å ha vært hos Skagen i henholdsvis 17 og 13 år. Filip Weintraub, som forvaltet fondet Skagen Global i perioden 2001 til 2010, kommer tilbake til Skagen for å forvalte et nyetablert fond fra januar 2015. Den nye hovedforvalteren i Skagen Global er Knut Gezelius, som bare har vært hos Skagen siden mai i år (2014). Investeringsdirektørrollen vil heretter være hos Ole Søeberg og han vil fortsette med forvaltningen av Skagen Vekst, mens Leif Ola Rød vil bli administrerende direkt&os

lash;r. Rød var administrerende direktør i Odin frem til 2012 og har vært hos Skagen i en annen rolle. I tillegg til personalendringer, så forstår vi at Skagens grunnleggere vurderer mulighetene for å endre eierskapsstrukturen (det meste av selskapet er p.t. eid av tre grunnleggere). Vi mener dette legger til et lag med usikkerhet, selv om vi legger merke til at de ønsker at selskapet fortsatt skal ha en uavhengig eierskapsstruktur. 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
SKAGEN Global A3 814,52 NOK0,72Rating
SKAGEN Kon-Tiki A1 262,38 NOK0,63Rating
SKAGEN Vekst A5 225,13 NOK0,85Rating

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer