Tre sektorfond fra Nordea fusjoneres inn i nytt fond

Nordea vil konsolidere fond i større enheter. 

Morningstar 12.08.2013 | 12.37
Facebook Twitter LinkedIn

Selskapet kunngjorde 9. august i den finske avisen Helsingin Sanomat at de tre sektorfondene; Nordea Foresta, Medica og Teknologi fusjoneres inn i Global Utbytte. En av årsakene til fusjonering skal være redusert interesse fra investorer.

Det finske-registrerte fondet Foresta er nesten 20 år gammelt og investerer i aksjer relatert til skogsindustrien. Medica-fondet derimot ble opprettet i 2001, og det samme ble teknologi-fondet.IT-fondet ble lansert etter at markedet for denne typen aksjer allerede hadde nærmet seg toppen av boblen og det viste seg senere at det ikke var det beste tidspunktet å lansere et slikt fond.

Fondet som mottar midlene fra de tre ovenstående fondene er ett relativt nytt fond, opprettet i 2012, og som fokuserer på utbyttebetalende selskaper globalt. Fondet koster 1,6 % per år og har ingen referanseindeks.

Når fond fusjonerer bør investorer tenke seg om. I dette tilfellet er fondene som fusjoneres bort forskjellige fra det mottakende fondet, slik at det kan være naturlig for enkelte investorer å takke nei til å bli med videre.

Nordea har også uttalt at fusjonen er en del av selskapets strategi om å kombinere midler på tvers av landegrensene. Finland er, sammen med Luxembourg, ett av de landene Nordea vil opprette fond i fremover. 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer