Lyst til å se vår nye webside?

Vi inviterer våre brukere til å se på vår nye webside og komme med tilbakemeldinger.

Morningstar 12.08.2009 | 13.05
Facebook Twitter LinkedIn
Merk, IKKE lag nytt medlemskap eller prøv å logge på vår beta-side. Grunnet strukturelle endringer på websidene blir ikke registrerte brukere, inkludert porteføljene, ført over før vi legger ned den gamle.

Klikk her for å komme til vår beta-webside. Du legger sikkert merke til at hele designet er annerledes og fargebruken likeså. Det første du kanskje legger merke til er den horisontale flikstrukturen, som gjør det enkelt å komme dit du ønsker. Førstesiden ser du flere fokusområder, blant annet de seneste artikler og hurtiglenker til våre verktøy. En annen forbedring er at du kan søke etter både artikler og fond samt andre verdipapirer øverst på siden uansett hvor du navigerer på sidene våre.

ref="http://beta.morningstar.no/no/fundquickrank/default.aspx?lang=nb-NO" target="_blank">Fondslister og verktøy
Vi har laget fondslister med nytt design og innhold, som er lett tilgjengelig under ”Morningstars beste” på startsiden. Disse gir deg rask tilgang til fond i ulike kategorier, ved siden av Morningstars best finner du de ulike verktøyene vi tilbyr.

Aksjer
Aksjer var noe dere har etterspurt; både for å legge aksjer inn i porteføljer og verktøy for å gjøre analyser. Vi starter med en enkel liste over aksjene og dere får muligheten til å velge blant en lang rekke børser, ikke bare Oslo Børs, men også NASDAQ (deriblant også Stockholm, København, Helsinki), de fleste Europeiske børser, Japan, asiatiske børser slik som Taiwan, Hong Kong. Morningstar vil fremover utvikle flere verktøy for aksjer. Vi velger å gjøre verktøyene tilgjengelig så snart de er klare, derfor så begynner vi med en liste, men fortvil ikke, vi ønsker å lage egne aksjekort tilsvarende det vi har på fondene.

Hedgefond
Flere av dere ønsket også å se nærmere på hedgefond, og vi gir dere tilgang til noe informasjon om hedgefond og gjør disse lettere å finne. Vi oppfordrer dere imidlertid til å være forsiktige hvis dere vurderer denne typen investeringer

Porteføljemodulen
Porteføljemodulen inneholder mange forbedringer og flere av disse var ønsket av dere, la meg kort liste opp (husk ikke å logge inn, eller registrere dere ennå på testsidene):

 • Grafisk visning av utviklingen i totalporteføljen
 • Utregning av din personlige avkastning
 • Mulighet til å legge til aksjer i porteføljene
 • Sammenligne med selvvalgt indeks
 • Mulighet til å velge porteføljens valuta
 • Enklere navigering og oppsett av portefølje
 • Mulighet til å legge inn avgifter
 • Unit Link
  Vi vet dere setter pris på å lete etter Unit Link fond og det er derfor vi har valgt å utsette lansering av websidene til dette var klart. Vi er usikre på om vi ikke å klarer å få med Skandia og det har et par årsaker. Det ene er at Skandia har trukket vekk årlige kostnader som påløper ved å investere i Skandias produkt. Vanligvis er det er vanlig at alle løpende kostnader er fratrukket når du ser på fond utenfor forsikringsprodukter. Ingen leverandører av disse forsikringsproduktene gjør dette utenom Skandia. Siden det er strukturelle forskjeller på hvordan produktene bør lagres i databasen betyr det at vi må gjøre mer utvikling enn det vi håpet i utgangspunktet. Det er ukjent arbeidsmengde og tidsperspektiv på integrering av fondene fra Skandia, derfor velger vi å gå videre med det vi kan ha klart på websidene. Vi beklager ulempene dette medfører, men mulighetene fremover blir helt annerledes når vi gjør det på denne måten. I en andre fase kan vi for eksempel selv trekke vekk de årlige honorarene til forsikringsselskapene slik at investorer lettere kan sammenligne de ulike tilbyderne der ute.

  Morningstar Kvalitativ Rating
  En forbedring er at du nå kan se Morningstar Kvalitativ Rating i fondslister og på fondsrapportene. I tillegg er fullstendig tekst og våre vurderinger lenket til hvert fond slik at du enkelt kan finne ut hva vi mener om det fondet du ser på. Våre vurderinger baseres på helt nøytrale vurderinger og siden vi er uavhengige kan du etterspørre eller kommed med forslag til fond som du ønsker kvalitativ analyse på. Vi vil bruke deres tilbakemeldinger som en komponent i helhetsvurdering om vi skal starte med analyse av fondet.

  Sammenlign fond
  Fondssammenligner er et nytt verktøy hvor du kan sammenligne fond side ved side. Du kan sammenligne inntil 5 fond om gangen ved å skrive inn fondsnavnet i boksene.

  Veien fremover
  Vi vil fortsette å utvikle nye verktøy og endringene vil komme gradvis. Vi har mange planer fremover så fortsett å komme innom utover høsten. Vi håper dere liker hva dere ser og vi ønsker gjerne tilbakemeldinger. Vi har fortsatt noe oversettelse og forbedringer å gjøre frem til lansering.

  Lyst til å gi oss tilbakemelding?
  Prøv vårt nye tilbakemeldings-grensesnitt.

  Med vennlig hilsen
  Morningstar.no

  Facebook Twitter LinkedIn

  Om forfatteren

  Morningstar  

  © Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

  Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer