Fokus på Argentinas gjeldsproblemer

Christian Klerck Nilssen, 07.11.2001 | 0.00
Facebook Twitter LinkedIn
Problemene i Argentinas økonomi tiltrekker størst oppmerksomhet i denne regionen nå, og børsindeksene her har rast. Mexico, på sin side, gjør det bedre, og investorene håper på bedre tider, ettersom forventningene om oppgang i nabolandet USA, har økt den siste tiden.

De største økonomiene i Latin-Amerika, Argentina, Mexico og Brasil, har imidlertid fortsatt sine problemer. Konjunkturnedgangen i USA har rammet den meksikanske økonomien, ettersom de to landene handler mye med hverandre.

Argentina har store problemer med å behandle sin gjeld, og er i forhandlinger med sine kreditorer for å reduserer rentebetalingene. Samtidig er det a

vgjørende at President Fernando de la Rua får gjennomført budsjettkuttene som IMF (International Monetary Fund) har pålagt landet.

Latin-Amerika opplever i disse dager store problemer, men disse problemene er allerede kjent. Dette kan bety at regionens problemer allerede er diskontert i dagens aksjekurser. Børsene i Mexico har klart å utkonkurrer det flest andre børsindeksene så langt i år, men det er avgjørende at den amerikanske økonomien stabiliserer seg for at den positive utvikingen kan opprettholdes. Dersom dette ikke skjer kan Mexico, og andre land i Latin-Amerika bli rammet ytterligere i tiden som kommer.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer