Pinterest skyter i været etter kvartalsrapport

Sosiale medieselskapet Pinterest handles opp over 16% i førmarkedshandel etter at kvartalsrapporten kom inn bedre enn forventet. 

Johanna Englundh 31.10.2023 | 13.46
Facebook Twitter LinkedIn

pinterest

Pinterest (PINS) rapporterte en nettofortjeneste på 6,73 millioner dollar for tredje kvartal, eller en krone per aksje, sammenlignet med et tap på 65,2 millioner dollar, eller 10 cent per aksje, for samme kvartalet året før. Det justerte resultatet var på 28 cent per aksje.

Inntektene var 763,2 millioner dollar, en økning på 11% fra 684,4 millioner dollar for ett år siden. 

"Den solide inntektsveksten skapte driftsinnflytelse og marginekspansjon, noe ledelsen indikerte at vil fortsette og som støtter våre antakelser. Utover de imponerende resultatene bekrefter også noen kommentarer fra selskapet vår tro på at skepsisen fra annonsører avtar, noe som er gode nyheter for det generelle annonsemarkedet", skriver Morningstars senior aksjeanalytiker Ali Mogharabi i en kommentar til kvartalsrapporten. 

Når det kommer til selskapets plattform, knytter flere annonsører sin markedsføringsdata til Pinterest, noe Mogharabi mener indikerer tillit fra annonsørene og deres planer om å øke sitt budsjett for plattformen på lengre sikt. 

Morningstar justerte prognosene for Pinterest litt, noe som resulterte i en estimert virkelig verdi på 37 dollar, opp fra 36 dollar. Aksjen stengte på 25,10 dollar ved gårsdagens børsslutt, men har før dagens åpning handlet opp over 16% til 29,20 dollar per aksje. 

"Selskapets inntektsveiledning for fjerde kvartal, med en forventet vekst på 11%-13% sammenlignet med året før (eller inntekter på 973,7 millioner - 991,2 millioner dollar), overgikk våre forventninger. Selskapet forventer også en nedgang på 9%-13% i non-GAAP-driftskostnader, som kan bidra til å drive en justert EBITDA-margin for hele året til nesten 22%, en forbedring på 600 basispunkter fra 2022", legger analytikeren til. 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Pinterest Inc Class A40,78 USD-0,44Rating

Om forfatteren

Johanna Englundh  er redaktør for Morningstar Sverige. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer