Netflix: Et begivenhetsløst kvartal ødelagt av passord-tiltak

Vi er skeptiske til at betalt deling vil øke veksten av nye abonnenter betydelig

Niel Macker 27.04.2023 | 14.00
Facebook Twitter LinkedIn

Et bilde av Netflix hovedkvarter.

Nøkkelinformasjon om Netflix-aksjen

  • Nåværende estimat for virkelig verdi: USD 315 
  • Morningstar stjernerating: 3 stjerner
  • Usikkerhetsvurdering: Svært høy
  • Økonomisk Moat Rating: Smal

 

Netflix inntjeningsoppdatering

Netflix NFLX fikk en rolig start på 2023, med 1,75 millioner netto nye abonnenter, langt under vårt anslag. Firmaet kunngjorde en rekke initiativer, inkludert å legge ned sin eldre DVD-utleievirksomhet i slutten av september. Ledelsen avslørte også at tiltaket relatert til passorddeling, vil rulle ut til store deler av verden i andre kvartal, inkludert USA.

Selv om ingen detaljer ble gitt, forventer vi at programmet i USA vil se nesten identisk ut i pris og struktur som det i Canada som koster 5,80 dollar per ekstra bruker, med en plass tilgjengelig på standardplanen og to på premiumplanen. Vi tror fortsatt at denne planen vil øke inntektene, men vi er fortsatt skeptiske til at den vil øke antallet nye abonnenter betydelig fra brukere som ikke har eksisterende planer.

Vi beholder vårt estimat for virkelig verdi på $315.

Netflix viser vekst av betalte abonnenter

Netflix avsluttet kvartalet med 232,5 millioner globale betalte abonnenter, opp fra 230,7 millioner forrige kvartal og 221,6 millioner for ett år siden. Asia-Stillehavsområdet og Europa fortsatte å drive kundevekst i kvartalet. Som tidligere avslørt, gir ikke firmaet lenger spesifikk veiledning for nettotilskudd til abonnenter, da ledelsen prøver å flytte fokus bort fra abonnentvekst til inntekts- og kontantstrømutvidelse. Netflix forventer imidlertid "nettotillegg på linje med første kvartal" for andre kvartal mot et tap på 1 million i samme kvartal 2022.

Valutamarkedet var fortsatt en betydelig motvind til inntektene, som var opp 4% (8% eksklusive valutapåvirkning) til USD 7,9 milliarder, noe under vårt estimat. Inntektene i USA og Canada vokste med 8% fra år til år, da gjennomsnittlig inntekt per bruker økte med 9% til 16,18 USD på grunn av prisøkningen i 2022. Regionen tilførte bare 0,1 millioner netto nye kunder i løpet av kvartalet. Netflixs mest lønnsomme region har kun fått 13 000 abonnenter i løpet av de siste åtte kvartalene. Vi anslår fortsatt at det å tiltrekke seg nye abonnenter i USA og Canada vil forbli utfordrende på grunn av tjenestens høye penetrasjonsrate og intensiverte konkurranse.

okser Bull sier...

  • Netflixs interne anbefalingsprogramvare og store abonnentbase gir selskapet et forsprang når de bestemmer seg for hvilket innhold som skal anskaffes i årene som kommer;
  • Netflix har bygget et betydelig innholdsbibliotek som vil være til nytte for firmaet på lang sikt;
  • Internasjonal ekspansjon tilbyr attraktive markeder for å legge til abonnenter.

bjørner Bear sier...

  • Firmaet fortsetter å brenne milliarder for å lage sitt originale innhold uten ende i sikte;
  • Konkurransenivået i USA og internasjonalt øker og vil fortsette å gjøre det. Disney+ lanserte sin egen SVOD-tjeneste i andre halvdel av 2019;
  • Behovet for økte innholds- og markedsføringskostnader utenfor USA vil begrense graden av marginekspansjon for det internasjonale segmentet.

 

Vennligst merk at denne artikkelen er helt eller delvis oversatt av en maskin, og det kan derfor være noen skrivefeil eller unøyaktigheter i teksten. Dersom du har spørsmål eller kommentarer til teksten, ta gjerne kontakt med guro.tungeland@morningstar.com

Gjennomgangen av investeringsmulighetene ovenfor er ikke ment å være en anbefaling av kjøp eller salg. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Netflix Inc617,52 USD1,71Rating

Om forfatteren

Niel Macker  er aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer