Meta-aksjen forventes å stige på bakgrunn av sterkere resultater

Mark Zuckerberg er ikke ferdig med å kutte kostnader hos det amerikanske teknologiselskapet. Ali Moghrabi hos Morningstar forventer at oppturen vil fortsette

Lukas Strobl 02.02.2023 | 14.40
Facebook Twitter LinkedIn

Mark Zuckerberg in February 2022

Meta Platforms (META)-aksjen forventes å gjøre et kraftig hopp på Nasdaq torsdag, etter at teknologigiganten rapporterte sterke inntekter for fjerde kvartal. Resultatene som ble lagt frem var langt bedre enn det mange analytikere og markedskommentarer hadde sett for seg. Administrerende direktør Mark Zuckerberg signaliserte samtidig at hans omfattende effektiviseringsprosess vil fortsette for å sikre fremtidig vekst.

Nasdaq-noterte aksjer steg med hele 19 % til $182,31 i førmarkedshandel ved middagstid i London, på vei mot deres største endagshopp på ti måneder og den høyeste kursen sett siden juli i fjor. Preget av pessimisme om teknologiaksjer i et høyrentemiljø og tvil om Metaverse-strategien så opplevde aksjen en kraftig nedgang i verdien og ble handlet til 88,91 dollar så sent som november.

«Meta rapporterte sterkere resultater enn forventet for fjerde kvartal til tross for valutamotvind, makrousikkerhet og nedbremsing i den totale digitale reklameveksten,» sa Morningstar-analytiker Ali Mogharabi i et notat etter at resultatene ble offentliggjort onsdag kveld. Mogharabi berømmet også kostnadskontrollarbeid mens brukerveksten akselererer, og opprettholdt sin virkelige verdi på $260, omtrent 43 % høyere enn aksjens nivå før markedet åpnet.

I sin resultatmelding anslår Meta totale kostnader i 2023 til å ligge på 89-95 milliarder dollar, ned fra et tidligere område på 95-100 milliarder dollar, noe som reflekterer lavere vekst i lønnsutgifter og salgskostnader. I november i fjor kunngjorde Meta permittering av 13 % av sine ansatte, etter et vanskelig år for mange av de amerikanske teknologigantene.

Denne innsatsen ser ut til å fortsette, ettersom Zuckerberg erklærte et «effektivitetsår» i en samtale med analytikere, og kunngjorde planer om å fjerne lag med mellomledere og flate ut Metas organisasjonsstruktur.

Mogharabi opprettholder sin brede vollgravvurdering for Meta, noe som gjenspeiler firmaets enorme brukerbase og resulterende rikdom i demografiske data, samt nettverkseffekter på tvers av Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp. Hans «eksemplariske» kapitalallokeringsvurdering forsterkes av Metas fortsatte aggressive tilbakekjøp – totalt 27,9 milliarder dollar i 2022, etterfulgt av en ytterligere økning på 40 milliarder dollar som er planlagt på kort sikt.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Meta Platforms Inc Class A481,07 USD-4,13Rating

Om forfatteren

Lukas Strobl  is the editorial manager for EMEA at Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer