Vi har oppjustert vår vurdering av Apple-aksjen

Ny vurdering av Apple-aksjen vektlegger den sterke merkevaren

Abhinav Davuluri 25.01.2023 | 16.33
Facebook Twitter LinkedIn

iPhone 14 Pro

En oversikt over Apple-aksjen

  • Gjeldende Morningstar Fair Value Estimat: USD 150
  • Apple Stock Stjernerangering: 3 stjerner
  • Økonomisk vollgravvurdering: Bred(Wide)
  • Moat Trend Rating: Stabil

Vi oppgraderer vår økonomiske vollgravvurdering for Apple(AAPL) til «Wide» fra «Narrow», ettersom vi har større tro på firmaets konkurransefortrinn som stammer fra høye kostnader ved kundebytte, immaterielle eiendeler og nettverkseffekter knyttet til iOS-økosystemet.

Vi tror byttekostnadene fra iOS er like sterke som noen gang takket være flere tilleggsprodukter og tjenester som gjør bytte bort fra iOS vanskeligere over tid.

Når det gjelder immaterielle eiendeler, lar Apples differensierte brukeropplevelse via iOS, kombinert med ekspertisen innen maskinvare, programvare og nå halvlederdesign, firmaet bygge vertikalt integrerte produkter mer sømløst. Vi ser også nettverkseffekter rundt iOS og selskapets én milliard pluss brukere med ny apputvikling som favoriserer iOS.

Løfter virkelig verdi-estimat på Apple-aksjen

Vi øker også vårt estimat for virkelig verdi til $150 per aksje fra $130 per aksje, ettersom vi forventer at firmaet vil generere meravkastning på investert kapital over en lengre tidshorisont i samsvar med vår rating for aksjemarkedet.

Mens aksjer er beskjedent undervurdert i forhold til vår oppdaterte virkelige verdi, forventer vi at de kommende kvartalene vil bli utfordrende for Apple både fra et etterspørsels- og tilbudsperspektiv. Vi anbefaler derfor mulige investorer å ha et langsiktig perspektiv ved kjøp av aksjen.

Fremover forventer vi at Apple bedre vil tjene penger på sin omfattende brukerbase via tilleggsprodukter og tjenester som vil utvikle seg til en sterkere tilbakevendende inntektsstrøm.

Vi ser ingen annen teknologigigant med en sammenlignbar produktportefølje på tvers av forbrukermaskinvare, programvare, tjenester og brikkedesign. Når det er sagt mener vi at produktintegrasjonen lar Apple bygge førsteklasses enheter som har bransjeledende gjennomsnittlige salgspriser og marginer – spesielt gjelder dette for selskapets kronjuvel, iPhone.

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Apple Inc234,40 USD1,67Rating

Om forfatteren

Abhinav Davuluri  er senior aksjeanalytiker hos Morningstar.

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer