AMDs guiding klarer ikke å leve opp til forventningene

Samtidig som aksjen faller, øker vi estimatet for underliggende verdi.

Abhinav Davuluri 25.10.2018 | 10.16
Facebook Twitter LinkedIn

Etter en sterk økning i aksjekursen kom AMDs aksje tilbake til jorden på en svimlende måte: aksjekursen falt 9% i løpet av handelen 24.oktober og ytterligere 22 % i handelen etter børsens åpningstider, da høye forventninger til selskapets resultat i tredje kvartal falt i grus. Svakere guiding signaliserer at AMDs økning markedsandel ikke skjer så raskt som forventet. Vi fortsetter å forutse økt markedsandel for AMD i bestemte områder av PC- og servermarkedet, men AMD-aksjen forblir overvurdert etter vår oppfatning. Vi øker vår virkelige verdi til $ 11 per aksje fra $ 9 for etter å ha oppdatert våre prognoser for ikke-moat AMD. På tross av dette vil vi styre potensielle investorer mot Intel. I Intel tror vi at det siste nedsalget er overdrevet og aksjene i chip-titanen har en meget attraktiv sikkerhetsmargin.

AMD rapporterte resultatet for tredje kvartal som var dårligere enn forventet, med en omsetning på 1,65 milliarder dollar, ned 6% sekvensielt, hovedsakelig på grunn av lavere salg grafikk-brikker. Vi hadde modellert en bratt avgang i kryptomining-relatert salg for AMD, og vi anslår at totalt GPU-salg falt med 30 % i forhold til kvartalet før. Det som delvis utligner denne nedgangen var styrkene i databehandlings- og grafiksegmentet, da Ryzen desktop og mobile produkter står for en større del av den totale produktsammensetningen. Bedrift, innebygd og semi-tilpasset inntekt var $715 millioner, en nedgang på 5 % i forhold til fjoråret, men opp 7% sekvensielt. Den sekventielle økningen stammer fra høyere EPYC-serverprosessorsalg, mens nedgangen i forhold til året før var drevet av lavere etterspørsel fra spillkonsoller. Bruttomarginene økte 300 basispoeng (3 %) sekvensielt til 40% på grunn av en mer gunstig sammensetning av nye produkter og lisensieringsrelatert salg. Ledelsen forventer at inntektene i fjerde kvartal øker med 8 % i forhold til fjoråret til 1,45 milliarder dollar, der høyere Ryzen, EPYC og datasenter GPU-salg motvirker lavere PC GPU og semi-tilpassede spillkonsoll-chipinntekter.

En av de kritiske faktorene i vårt perspektiv til både Intel og AMDs fremtid er misforståelsen av AMDs produktkartplan. AMD vil prøve ut server-CPUer for resten av året, og sannsynligvis vil ikke øke produksjonen av disse chipsene før en gang i 2019. PC-chips vil følge gangen til AMDs datasenter GPU og CPUer hos TSMC. Følgelig tror vi ikke AMDs prosessnodefordel (vi tror at Intels 10-nanometer er mer eller mindre lik TSMCs 7 nm i form av transistordensitet) vil vare i nærheten så som dagens markedskursnivåer innebærer. Vi forventer å motta en oppdatering rundt Intels fremgang på 10-nm brikker når selskapet rapporterer tall 25. oktober.

For mer innblikk i våre tanker om Intels innsats i datasenteret og AMDs konkurranseevne, se vår siste rapport, "Concerns Over the Demise of Intel's Data Center Leadership Are Overdone."

Notatet ble først publisert 24.10.2018 på Morningstar Select.

Merk, notatet inneholder meninger og ytringer og forventninger om fremtiden. Disse er naturlig nok usikre. Forhør deg alltid med en autorisert finansiell rådgiver før kjøp eller salg av verdipapirer.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Advanced Micro Devices Inc163,59 USD-1,65Rating
Intel Corp31,80 USD-0,93Rating

Om forfatteren

Abhinav Davuluri  er senior aksjeanalytiker hos Morningstar.

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer