Nye funksjoner og data på Morningstar.no

Vi jobber videre og lanserer nye hjelpemidler for deg som investor.

Morningstar 28.01.2010 | 15.45
Facebook Twitter LinkedIn

Det første du legger merke til er at vi har lagt til en Markeder tab.  Hvis du klikker inn på denne fliken ser du med en gang noen nyheter. Blant annet finner du en oversikt over mange indekser fra Norden, Europa, USA og Asia. Fører du muspekeren over dem vil du få opp grafen for siste dag på hver enkelt av disse indeksene. Vi har også lagt til valuta, og vi vet at det er noen av våre trofaste brukere som har etterspurt nettopp disse. Som dere også legger merke til har vi lagt til verdien av råvarer slik som gull, olje (light crude) og naturgass. Merk at dette er futuresverdier. På venstre side ser du felter for markedskommentarene som vi hadde på vår forrige plattform. Artiklene har vært her hele tiden, men nå har vi funnet frem en dedikert plass til dem. Videre finner du de siste artiklene i midtfeltet. Vi la også til lenker til alle aksjene vi har data på og indeksavkastning samt gjennomsnittlig kategoriavkastning. Vi håper markedsseksjonen faller i smak.

Morningstar har også lagt til flere datapunkter for fond. Tidligere har vi lagt til elementer slik som ”performance fees” og lignende, nå legger vi til fondsstørrelser på oversiktsfliken. Tidligere har vi hatt forvaltningskapital som vi regnet ut ved å summere alle beholdningene i porteføljen. De nye tallene leveres til oss sammen med NAV-data. Det gir i mange tilfeller bedre oppdatering og informasjon ned på andelsklassenivå samt for fondet i sin helhet for paraplyfond. Foretrekker du det gamle tallet kan du gå inn på innholdsfliken

Det neste nye gjelder også fondskortet. Har du noen gang prøvd å finne de juridiske dokumentene til fondet? Nå har vi lagt til juridiske dokumenter slik som prospekter, årsrapporter og lignende. Vi mener dette er svært viktige dokumenter for deg som investor og håper dette vil gjøre det lettere for deg å skaffe deg informasjon om fondet. 

Har du tilbakemeldinger eller forslag til forbedringer så send oss gjerne en melding via vårt tilbakemeldingsskjema.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer