Vedvarende overkapasitet i aluminium

Vi forventer lavere vekst i kinesisk etterspørsel og kronisk overkapasitet vil slå bena under håp om oppsving in aluminiumsprisen. 

Andrew Lane 11.04.2016 | 11.18
Facebook Twitter LinkedIn

Vi legger til grunn at kinesisk etterspørselvekst vil avta til 2 % årlig til 2020, ettersom investeringer i kapitalvarer avtar. Det er ned fra 15 % årlig vekst gjennom det siste tiåret, og under konsensusestimatene, som er på omtrent halvveis til tosifret årlig vekst.

Svakere etterspørselsvekst fra Kina gjør at Kina ikke klarer å absorbere industriens massive overkapasitet og overskuddslager. Dette er viktig ettersom Kina står for halvparten av all aluminiumsetterspørsel og har forbrukt mer enn 90 % av den inkrementelle etterspørselen det siste tiåret. Vi forventer samtidig at høy-kost-kapasiteten i Kina vil vise seg å klynge seg fast grunnet subsidier på provinsnivå. Lavkost-tilbud vil øke og sørge for at strukturell overkapasitet vil være vedvarede. 

For estimerer langsiktig aluminiumspris på USD 1 440 per tonn, rett under nåværende pris på USD 1 500. Dette er mer enn 10 % under konsensusestimat på USD 1 650.

Aluminiumsprodusentene ser overvurdert ut som gruppe med dette bakteppet. Vi ser 25 % nedside i Alumnia, Norsk Hydro, Rio Tinto og South32. Alcoa, som nå ikke er en ren aluminiumssmelter, ser moderat overvurdert ut, og vi ser muligheter i selskapets verdiøkende virksomheter.

Her viser vi kun et sammendrag fra Morningstars «Basic Materials Observer» publisert 4. april i Morningstar Select. Rapporten spenner over 78 sider.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alumina Ltd1,53 AUD-1,61Rating
Aluminum Corp of China Ltd ADR14,69 USD0,00
Norsk Hydro ASA69,94 NOK3,13
Rio Tinto PLC Registered Shares5 453,00 GBX1,38Rating
South32 Ltd3,37 AUD1,81Rating

Om forfatteren

Andrew Lane  er aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer