Tilbake til aksjefond

Ny statistikk fra fondsmarkedet i USA viser at appetitten på aksjefondene er kommet tilbake. For første gang på tre måneder velger investorene nå å investere mer i aksjefond enn rentefond.

Christian Klerck Nilssen, 25.05.2001 | 0.00
Facebook Twitter LinkedIn


I følge Bloomberg investerte amerikanerne 21 milliarder dollar i aksjefond i løpet av april. Bildet er dermed snudd på hodet sammenlignet med utviklingen i mars i år. I løpet av mars 2001 innløste amerikanske investorer hele 15,4 milliarder dollar i aksjefond.

- I februar og mars ble investorene vettskremt, sier en amerikansk forvalter til Bloomberg. Den siste tiden har den negative tendensen på Nasdaq snudd, og da ønsker investorene straks å investere i aksjefond igjen, fortsetter forvalteren.

Den siste tidens økende investeringer i aksjefondene har ført til at de børsnoterte fondsselskapene har vist en positiv kursutvikli

ng i USA. Aksjene i Stilwell Financials (Janus Capital Corp.) har, i følge Bloomberg, steget med hele 21 prosent siden 31.mars i år.

Statistikken fra Verdipapirfondenes Forening viser at nordmenn fortsatt er skeptiske til aksjefond. Tiden vil vise om også nordmenns appetitt på aksjefond vil komme tilbake.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer