Alphabets første utbytte: Hva du trenger å vite

Nyhetene som fulgte med den siste resultatmeldingen gledet investorene, men avkastningen på Alphabet-aksjen vil være beskjeden.

David Harrell 02.05.2024 | 11.14
Facebook Twitter LinkedIn

Google-logo

Meta Platforms (META) skapte overskrifter i begynnelsen av februar med den uventede kunngjøringen om at de setter i gang et vanlig kvartalsutbytte. Nå sa Alphabet (GOOG), i forbindelse med sin resultatmelding for første kvartal 25. april, at de starter med et kvartalsvis utbytte for alle aksjeklassene. Aksjonærer som er registrert per 10. juni vil få utbetalt et utbytte på 0,20 dollar per aksje 17. juni.

Viktige Morningstar-vurderinger for Alphabet

• Fair Value Estimate: $179,00
• Morningstar Rating: 3 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Fair Value Uncertainty: Høy

Alphabet-aksjer vil gi omtrent 0,5%, i tråd med Metas nåværende avkastning, og betale ut 0,20 dollar per aksje.

Hva blir Alphabet's utbytte?

Som med Meta, vil et mega-cap-vekstselskap som har returnert kontanter til aksjonærene via tilbakekjøp av aksjer nå også returnere kontanter via et vanlig utbytte. Men startutbyttet vil være beskjedent.

Med dagens aksjekurs vil Alphabet-aksjer gi omtrent 0,5%, i tråd med Metas nåværende avkastning. Dette er langt mindre enn Alphabets tilbakekjøpsavkastning, som har vært i gjennomsnitt 2,4% årlig de siste fem årene. Den nye årlige utbyttesatsen på 0,80 dollar vil utgjøre rundt 10 milliarder dollar årlig, mens Alphabet også godkjente 70 milliarder dollar i tilbakekjøp av aksjer. Det virker dermed sannsynlig at gjenkjøp vil veie opp for utbytte på kort sikt.

Basert på Morningstars aksjeanalytikeres resultatprognose for hele året, representerer imidlertid den nye utbyttesatsen bare 12% av resultat per aksje. Alphabets ledelse vil ha et betydelig rom for fremtidige utbytteøkninger dersom de allokerer ytterligere kapital til utbyttet.

Med Alphabets innføring av utbytte, betaler nå åtte av de 10 største amerikanske selskapene etter markedsverdi et kvartalsvis utbytte. Den best-avkastende aksjen i denne gruppen er Broadcom (AVGO), som gir 1,6%. I mellomtiden forblir Nvidias (NVDA) utbytte minimalt, og gir bare 0,02%. Amazon.com (AMZN) og Berkshire Hathaway (BRK.B) er kohortens eneste ikke-utbyttebetalende aksjer.

Vennligst merk at denne artikkelen er helt eller delvis oversatt av en maskin, og det kan derfor være noen skrivefeil eller unøyaktigheter i teksten. Dersom du har spørsmål eller kommentarer til teksten, ta gjerne kontakt med guro.tungeland@morningstar.com

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc Class A174,99 USD0,83Rating
Berkshire Hathaway Inc Class B407,41 USD0,38Rating
Broadcom Inc1 407,84 USD1,04Rating
Meta Platforms Inc Class A478,22 USD2,67Rating
NVIDIA Corp1 064,69 USD2,57Rating

Om forfatteren

David Harrell  David Harrell is the editor of ClearFuture.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer