BlackRock Global Funds – European Special Situations Fund

Fondet er et utmerket valg for investorer som søker europa-fond med vekst-tilt.

Muna Abu-Habsa 05.01.2018 | 15.05
Facebook Twitter LinkedIn

Vi mener investorer i BGF European Special Situations er i gode hender, men vi følger nøye med på nylige endringer i det bredere europeiske aksjer-teamet.

Michael Constantis overtok dette fondet i april 2007, og det var hans første forsøk på porteføljeforvaltning. Investorer har i etterkant vist seg å bli tatt godt vare på, spesielt når vi tenker på at han navigerte den påfølgende turbulensen. Selv om Constantis er et talent, mener vi også at han har utnyttet de analytiske ressursene og ekspertisen til BlackRock som blir ledet av Nigel Bolton. Dessverre har det blitt noen endringer i dette teamet, et team som tidligere har vært preget av stor stabilitet. Påvirkningen er signifikant ettersom fem analytikere, inkludert to ledere av to sektorer, gav slipp på sitt analyseansvar. På grunn av dette har noen personer blitt rotert rundt på analyseteamet, og selv om noen posisjoner ble fylt med nyansettelser, mener vi at de erfarne analytikerne vil merke økt arbeidspress.  

Prosessen er team-basert og analyseorientert. Den grundige aksjeutvelgelsesprosessen blir komplementert med teamets overordnede vurderinger av risikofaktorer. Disse risikofaktorene inkluderer makroøkonomiske forhold og aksjemarkedsforhold. Når det er sagt så har Constantis en klar veksttilt, hvor han foretrekker selskaper som har over gjennomsnittet vekst i fortjeneste eller salgsvekst i forhold til det brede markedet.

Constantis sin preferanse for vekstorienterte aksjer reflekteres i porteføljen, og Morningstar Style Box har holdt seg i veksthjørnet hele veien siden han tok over porteføljen. Selv om han fokuserer på de største selskapene, kan han også hente frem mer spekulative aksjer blant småselskapene dersom han finner det han mener er attraktive muligheter.

Dette betyr at fondets avkastning kan svinge mye, men forvalterens fleksibilitet har bidratt positivt hittil gjennom forskjellige markedssykluser. Han oppnådde gode resultater under vanskelige forhold både i 2009 og 2011, og gav investorer dermed utmerkede risikojusterte avkastninger gjennom hans tid i fondet. Vi liker det Constantis gjør, og konsistensen i fondets fremferd betyr at investorer kan stole på at fondet oppfyller en klar rolle i porteføljen. Fondet opprettholder dens Morningstar Analyst Rating på Silver. 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
BGF European Special Situations A265,74 EUR-0,27Rating

Om forfatteren

Muna Abu-Habsa  is a senior investment research analyst at Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer