REC – Solnedgang?

Vi senker vårt ’fair value’ estimat til 1 kr/aksje grunnet den utvannende effekten av emisjonen og endringer i våre kortsiktige projeksjoner.

Stephen Simko, CFA 06.07.2012 | 8.46
Facebook Twitter LinkedIn

RECs verdi ligger i silikonforretningen, derfor er verdsettelsen basert på troen om at de andre forretningsområdene til REC blir stengt ned (wafer og modulproduksjon) etter et par år med verdidestruksjon.

Nå som aksjeprisen tester nye lavnivåer er det naturlig å spørre seg om RECs aksjer har blitt attraktivt priset. Selskapet har tross alt en solid silikonproduksjonsfasilitet, som er verdifull uavhengig av hvor brutal industrinedturen blir. På den andre siden mener vi at REC blir drevet dårlig, og vi er diplomatiske når vi finner ledelsen uinspirerende. Gitt RECs konkurranseudyktige produksjonskostnader, er selskapets modulvirksomhet essensiellt sett verdiløst. På tross store tap nekter ledelsen å vedkjenne det åpenbare, at modulvirksomheten bør stenges ned. Legg til at industrien har overkapasitet, både på silikon og moduler, blir det åpenbart at historen fortsatt er full av risiko. Vi mener derfor at investorer bør kreve en stor sikkerhetsmargin før de tar på seg en posisjon i REC.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Stephen Simko, CFA  Stephen Simko, CFA, is a senior stock analyst on the Technology Team.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer