Investerer du i børsfond (ETF)?

Da får du en god nyhet fra Morningstar, vi har publisert svært mange børsfond på vår webside.

Morningstar 26.04.2010 | 9.32
Facebook Twitter LinkedIn

Det er flere åpenbare fordeler for deg som investor ved at vi gjør dette. Nå får du en samlet oversikt over børsfondene, samtidig som du kan se de fundamentale forholdene ved fondene (altså hvilke aksjer som fysisk ligger inne i børsfondet), du får større oversikt over hva som finnes der ute og på hvilken børs fondet er notert. Vi viser som standard børsfondene notert på Oslo Børs, men klikk gjerne på fliken og velg en annen børs.

Børsfond har flere fordeler, blant annet ved at de stort sett er billige, enkle og passivt forvaltet (såkalt indeksfond). Men det gjelder kun de fondene som er store og som følger større referanseindekser, ser du på et smalt marked eller sektor må du regne med å måtte betale både i form av årlige honorarer og spread. I tillegg kan børsfond gjøre det fristende å benytte seg av den økte likviditeten på en måte som kan skade din langsiktige avkastning ved irrasjonell kjøp og salg av verdipapirene.

Legg også merke til at når du beveger deg på børser som befinner seg utenfor europeiske (og enklte asiatiske) land så kommer fondene inn i andre kategoriklassifiseringssystemer. For eksempel finnes det egne kategorisystmer i USA, Canada, Kina og Australia. I tillegg kan det være verdt å merke seg at mange fond er notert på flere børser, slik at det kan være nyttig å finne ut hvor det er mest gunstig å investere. Si gjerne i fra hva du mener ved å benytte vårt kontaktskjema.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer