Stjerneforvalter Elmasry forlater Morgan Stanley

En av de beste globale forvalterne forlater Morgan Stanley i april. Vil hans team følge etter?

Christopher Traulsen, CFA, 27.02.2009 | 13.54
Facebook Twitter LinkedIn
Vi kan nå fortelle at Hassan Elmasry, en av de beste forvalterne i hans felt etter vår mening, forlater Morgan Stanley i slutten av april for å starte sin egen forvaltningsenhet i London. Elmasry og hand team forvalter Morgan Stanley Global Brands i Luxembourg, og kloner av samme fond i Australia, USA og Storbritannia.

Vi har fulgt Elmasry i mange år (merknad; dette har hittil ikke vært tilgjen

gelig i Norge) og mener at tapet av ham er stort for fondene og selskapet. Morgan Stanley’s brede forvaltningsgren har strevet de siste årene; oppkjøp av MAS, Van Kampen og Dean Witter har gjort at selskapet har, i våre analytikeres øyne, en udefinert investeringskultur og et overveldig fokus på salg. På den andre siden så har selskapet i den senere tid fulgt en multibutikk - strategi og et par ekte stjerneforvaltere dukket opp på veien. De mest briljante av disse var Elmasry’s enhet i London, og en nisjedel i USA ledet av Jim Gillian (som kom fra Van Kempen oppkjøpet) og Dennish Lynch i New York.

Elmasry sine fonds har en historikk som taler for seg selv. Han tok over som leder av forvaltningen når Andrew Brown forlot i april 2002. De siste 5 årene har hans fond levert 3 ganger avkastningen til MSCI World Index. Fondene har holdt stand under kredittkrisen, med tap fra 0,38 % til 4,7 % i 2008 (i GBP), sammenlignet med 17,9 % (i GBP) for MSCI World indeksen. De dro nytte av fokuset på selskaper med sterke franchiser som tilrettela langsiktig bærekraftig vekst – dette ledet mot forbruksvarer og konsumentvarer, området som har vært mer skånet for den nåværende markedsnedturen. I tillegg hadde fondet nesten ingenting i energi, industri eller finans, noe som isolerte dem fra ruinene i disse områdene.

Elmasry vil starte sitt egen selskap, som vil bli basert i London, og han sier at han vil forvalte penger på samme sett som han har gjort i Morgan Stanley fondene. Inntil da, sier han at han vil forvalte fondet og ta kjøp/salgsbeslutninger som normalt.

Det store spørsmålet er om teamet hans vil følge ham ut av døren. Elmasry har tre medforvaltere—Paras Dodhia startet i 2002, Jayson Vowles i 2003 og Michael Allison i 2005. Analytikere i Morningstar har diskutert situasjonen med teamet, og selv om de er i samtaler med selskapet om deres fremtid, så er intet blitt bestemt på dette tidspunkt. På dette tidspunktet mener vi det er en virkelig fare for at de kan forlate selskapet. Per i dag så er teamet fortsatt intakt og det relative stabile grunnlaget til porteføljen (Elmasry kjører en portefølje med lav omløpshastighet, med langsiktig orientering), virker det som det er liten grunn til at investorer i fondet trenger å ta en beslutning umiddelbart. Hvis hele teamet forlater fondet, så vil fondet bli mye mindre innbydende.
Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
MS INVF Global Brands AH EUR104,34 EUR-1,16
MS INVF Global Brands ZH EUR103,10 EUR-1,17

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer