Flere liker helseaksjene

Flere europeiske fondsforvaltere forventer en god utvikling for helsesektoren kommende periode. Dette viser Morningstars siste rundspørring.

Christian Klerck Nilssen, 28.04.2005 | 15.29
Facebook Twitter LinkedIn
Morningstars analyseteam i Europa spør hver måned fondsforvaltere om deres syn på markedene og om deres forventninger til fremtiden. I april ble undersøkelsen utført i perioden mellom 18. og 25. april og til sammen 46 fondsforvaltere fra hele Europa deltok i undersøkelsen, derav to norske.

Uendret rente i Europa, høyere rente i USA

95 prosent av fondsforvalterne i undersøkelsen forventer at den amerikanske sentralbanken (FED) øker sine styringsrenter med 25 basispunkter på sitt neste møte 3. mai. Fondsforvalterne er imidlertid enige om at den europeiske sentralbanken ikke vil øke sine styringsrenter 4. mai.

Som en

følge av forventninger om et klima med høyere rentenivå, er det mindre attraktivt å lanserer rentefond. Derfor vil flere nå lansere spesialfond isteden slik som sikringsfond og/eller hedgefond.

Helseaksjene er gode investeringer

Aksjene innenfor helsesektoren er forvalternes favoritter kommende periode. Hele 30 prosent av de spurte mener denne sektoren vil utvikle seg best. Dernest kommer energisektoren på en sterk andreplass med 20 prosent oppslutning.

Dersom vi skal tro forvalterne kan dette bety at de har gode forhåpninger til utviklingen på Oslo Børs, ettersom den er dominert av aksjer i energisektoren.

Aksjer notert på europeiske børser forventes å utvikle seg best kommende 12 måneder. 44 prosent mener at Europa som region vil utvikle seg best kommende periode.

67 prosent av de spurte forventer at den svakeste utviklingen vil komme for amerikanske aksjer.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer