Bulls vs Bears: Bør man kjøpe Microsoft?

Microsoft utvider skyfunksjonene sine, men tilsier den imponerende veksten at aksjen er et attraktivt kjøp?

Ollie Smith 25.11.2021 | 11.32
Facebook Twitter LinkedIn

Microsoft HQ

De som er bull Microsoft-aksjen sier:

  • Offentlig sky er ansett for å være fremtiden for bedriftsdatabehandling. Microsofts Azure er en ledende tjeneste som drar nytte av utviklingen til hybridmiljøer og deretter til offentlige skymiljøer.
  • Et skifte til abonnementer akselererer veksten etter det første vekstpresset. Microsoft har nå passert bøyningspunktet mht. marginer, og marginene øker igjen, og går tilbake til nivåene som var før Nokia og før skyen.
  • Microsoft har monopollignende posisjoner på flere områder som operativsystemer og Office, som fungerer som pengemaskiner for å bidra til å drive Azure-vekst.

 

De som er bear Micorosoft-aksjen sier:

  • Momentumet avtar i overgangen til abonnementer, spesielt i Office, som generelt anses som et modent produkt.
  • Microsoft mangler en meningsfull mobil tilstedeværelse.
  • Microsoft er ikke den beste aktøren i sine nøkkelkilder til vekst, spesielt Azure og Dynamics.

 

Morningstar-analytiker Dan Romanoff sier:

Fra Satya Nadella tok over som administrerende direktør i 2014, har han gjenoppfunnet Microsoft (MSFT) som en skyleder. Etter vårt syn er dette selskapet en av to offentlige skyleverandører som kan levere et bredt utvalg av plattform-som-en-tjeneste- og infrastruktur-som-en-tjeneste-løsninger i stor skala.

Microsoft omfavnet også åpen kildekode-bevegelsen og har stort sett gått over fra en tradisjonell evigvarende lisensmodell til en abonnementsmodell. I tillegg gikk Microsoft ut av lavvekst- og lavmargin mobiltelefonvirksomheten og jobber for at spillvirksomheten skal bli mer skybasert. I kombinasjon har disse faktorene resultert i et mer fokusert selskap som tilbyr Microsoft imponerende inntektsvekst med høye og økende marginer.

Vi tror at Azure er midtpunktet i «nye» Microsoft. Selv om vi anslår at Microsoft allerede er en virksomhet på omtrent 30 milliarder dollar, var veksten på svimlende 50 % i regnskapsåret 2021.

Azure har flere distinkte fordeler, inkludert at det tilbyr kunder en smertefri måte å eksperimentere og flytte utvalgte arbeider til skyen, og skape sømløse hybride skymiljøer. Fordi eksisterende kunder forblir i det samme Microsoft-miljøet, flyttes applikasjoner og data enkelt fra lokale installasjoner til skyen. Microsoft kan også utnytte sin enorme installerte base av alle sine løsninger som et kontaktpunkt for en overgang til Azure. I tillegg er Azure et utmerket startpunkt for sekulære trender innen kunstig intelligens, business intelligence og internet of things, ettersom det fortsetter å lansere nye tjenester sentrert rundt disse brede temaene.

Microsoft endrer sine tradisjonelle lokalt installerte produkter til å bli skybaserte programvare-som-en-tjeneste-løsninger. Office 365 beholder sitt tilnærmede monopol innen programvare for kontorproduktivitet, som vi ikke forventer vil endre seg i overskuelig fremtid.

Microsoft jobber også for å få spillvirksomheten sin i økende grad mot tilbakevendende inntekter og bli skybasert. Vi tror at kundene vil fortsette å drive overgangen fra lokale installasjoner til skyløsninger, og vi forventer at Microsofts inntektsvekst vil forbli robust med marginer som fortsetter å forbedre seg de neste årene.

Nøkkelinformasjon om Microsoft-aksjen:

Morningstar fair-value estimat: 345 USD.

Morningstar aksjerating: 3 stjerner.

Morningstar Economic Moat Rating: Wide.

Morningstar Economic Moat Trend: Stabil

Til info: Artikkelen er oversatt fra engelsk og ble opprinnelig publisert 18.11.2021 på morningstar.co.uk

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Microsoft Corp437,11 USD-0,74Rating

Om forfatteren

Ollie Smith  is editor of Morningstar UK

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer