Apple flekser sine premium-muskler.

Aksjen handles til underliggende verdi.

Morningstar 01.08.2018 | 9.29
Facebook Twitter LinkedIn

Apples tredjekvartalstall markerte det fjerde kvartalet på rad med tosifret inntektsvekst (år over år), og dette blir drevet av iPhone, tjenester og ‘wearable’ segmentene. På tross av nesten flat vekst i antall iPhone-enheter, viste Apple styrke i premium-segmentet med en vekst på 20 % for gjennomsnittlig salgspris.

Lojale iPhone-brukere og mange nye kunder i vekstmarkedene har flokket seg til iPhone X, 8 og 8 Plus. Vi ser uansett på neste iPhone-lansering i september som en mer marginal bidragsyter, noe som vi tror leder til lavere iPhone-salg i kalenderåret 2019. Vi opprettholder vår ‘fair value’ (underliggende verdivurdering) for Apple, og oppfordrer investorer til å legge inn en bredere sikkerhetsmargin før de setter pengene inn i denne entiteten med smal vollgrav.

Selskapet genererte 53,27 milliarder amerikanske dollar i salg i kvartalet, noe som var 17 % høyere enn samme kvartal i fjor. Gjennomsnittlig salgspris for iPhone økte med 20 % fra 606 til 724 amerikanske dollar, grunnet iPhone X, 8 og 8 Plus. Med flatt enhetssalg, medførte det at prisveksten sto for alt av iPhone-salgets vekst (til 29,9 miliarder).

Geografisk sett har Apple opplevd tosifret enhetsvekst i markeder slik som USA, Canada, Tyskland og Hong Kong. Videre var vi glade for å se lavere iPhone-lagertall (med 3,5 millioner enheter) gjennom kvartalet. CFO Luca Maestri noterte seg at Apple avsluttet kvartalet i den lavere enden av Apples målsatte område på 5-7 uker med lagringstid for iPhone, dette lover godt for selskapets leverandører.

Konsistent med vår smale vollgrav som stammer fra byttekostnader, CEO Tim Cook siterte data fra 451 Research som indikerer at iPhone X har en tilfredshetsgrad på 98 %. ‘Wearables’ (Apple Watch, AirPods og Beats) opplevde akselererende vekst på 60 %, grunnet iPhone-eiere som ønsker å utvide deres iOS-opplevelse.

Abhinav Davuluri does not own shares in any of the securities mentioned above. Find out about Morningstar's editorial policies.

Artikkelen inneholder fremskrivninger som er usikre av natur, analytikeren kan endre oppfatning eller ny informasjon kan tvinge frem endringer av disse fremskrivningene. Artikkelen ble først publisert på Morningstar.com 31.7.2018.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Apple Inc176,55 USD0,86Rating

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer