Microsofts åpne kildekode får en booster med GitHub

Microsoft annonserte 4. juni at de har inngått en avtale med GitHub om overtakelse til en verdi av USD 7,5 milliarder, finansiert utelukkende med Microsofts aksjer.

Rodney Nelson 05.06.2018 | 9.47
Facebook Twitter LinkedIn

Vi har våre bekymringer rundt Microsofts utstedelse av billige aksjer for å finansiere denne transaksjonen, blir vi oppløftet av å høre at selskapet forventer å tilbakekjøpe aksjer utover det normale kvartalsvise løpet, slik at i løpet av seks måneder forventer Microsoft at de har utlignet kjøpet av GitHub. Microsoft har fortsatt rundt USD 30 milliarder i autoriserte aksjegjenkjøp for å akkommodere slike hendelser.

GitHub er et nettsamfunn med mer enn 28 millioner programvareutviklere som bidrar med kode til mer enn 85 millioner åpen kildekode programvareprosjekter. Microsoft har vært en entusiastisk tilhenger av GitHub gjennom flere år, og de har gått til toppen av listen når det kommer til kode-kommitteringer til GitHub, og selskapene har, etter deres egne utsagn, hatt av-og-på diskusjoner rundt et oppkjøp i flere år.  Selv om dette oppkjøpets størrelse er omtrent en fjerdedel av LinkedIn i 2016, forventer vi at GitHub vil tilby unike muligheter for Microsoft Azure-kunder, og hjelpe til å underbygge vår 31 % årlige vekstrate for forretningsområdet de neste 10 årene.

Ledelsen forventer at GitHub blir innvannende til justert driftsinntektene fra regnskapsåret 2020, mens EPS- (fortjeneste per aksje) utvanning vil bli mindre enn 1 % (ikke-GAAP) for regnskapsårene 2019 og 2020. Denne avtalen er forventet å gjennomføres innen slutten av kalenderåret, og Microsoft vil søke regulatorisk godkjennelse fra både amerikanske og europeiske myndigheter. Regulatoriske undersøkelser kan bli strammet inn i etterkant av implementeringen av GDPR, men vi mener Microsofts opprettholdelse av GitHub status som uavhengig til syvende og sist vil gjøre at avtalen går gjennom regulatorisk godkjennelsesprosesser. Vi opprettholder forutsetningene og gjør ingen endringer som følge av avtalen med GitHub.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Microsoft Corp425,34 USD1,22Rating

Om forfatteren

Rodney Nelson  er aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer