Salg av Telenors indiske operasjoner

Foreløpig ingen endring av 'fair value' estimat for Telenor. 

Allan C. Nichols, CFA 24.02.2017 | 8.56
Facebook Twitter LinkedIn

23. februar annonserte Telenor at selskapet har inngått en avtale om å selge dets indiske operasjoner til Bharti Airtel. Vi er begeistret for denne utviklingen, fordi det indiske markedet har blitt stadig mer konkurranseutsatt med inngangen av Reliance Jio. Vi har aldri vært tilhengere av Telenors inngang i India, gitt mange konkurrenter og sen ankomst, og vi skulle ønsket de solgte seg ut tidligere. 

Selv om detaljene rundt transaksjonen ikke er kjent på dette tidspunkt, ville man sannsynligvis fått bedre betingelser bare for noen måneder siden. Vi forventer ikke å endre vårt 'fair value' estimat fra dagens NOK 140 som følge av denne transaksjonen. 

Vi har allerede tatt hensyn til at Telenors indiske operasjoner ville gå dårligere som følge av at RJio har kommet inn i markedet, og selv om Telenor vil få mindre inntekter, vil dette motposteres med bedre marginer ettersom India gikk omtrent i null på operasjonelle resultater. Vår smale økonomiske vollgrav rating er fortsatt inntakt, og vi mener at Telenors aksje er riktig priset. 

---

Research as of 23 Feb 2017
Estimates as of 07 Dec 2016
Pricing data through 22 Feb 2017
Rating updated as of 22 Feb 2017

The conduct of Morningstar’s analysts is governed by Code of Ethics/Code of Conduct Policy, Personal Security Trading Policy (or an equivalent of), and Investment Research Policy. For information regarding conflicts of interest, visit  http://global.morningstar.com/equitydisclosures 

The primary analyst covering this company does not own its stock.

Morningstar Stock Rating endres daglig basert på kursutvikling, endringer av analytikers estimater også videre. Artikkelen inneholder synspunkter og fremskrivninger som ikke nødvendigvis vil inntreffe og følgelig er usikre. Artikkelen er ment til å være til utdanningsformål, og ikke investeringsråd. Forhør deg alltid med investeringsrådgiver før kjøp og salg av verdipapirer, eller gjør investeringer basert på egne vurderinger. 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Bharti Airtel Ltd1 288,70 INR0,30
Telenor ASA125,10 NOK0,56Rating

Om forfatteren

Allan C. Nichols, CFA  Allan C. Nichols, CFA, is a senior stock analyst and international investing specialist with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer