Alle PIMCO Analyst Ratings «Under Review», oppdateringer kommer løpende

Som følge av at grunnlegger og investeringsdirektør William H. Gross (Bill Gross) forlot PIMCO fredag, satte Morningstars analytikere alle fond med Analyst Rating til «Under Review» for å gi oss muligheten til å vurdere informasjonen rundt hans avgang. Fondene vil bli løpende oppdatert med nye vurderinger fremover.

Morningstar 29.09.2014 | 14.47
Facebook Twitter LinkedIn

Naturlig nok vil påvirkningen av Bill Gross’ avgang være størst i de fondene han ledet, inklusiv verdens største fond PIMCO Total Return (1.300 milliarder kroner) men også i et bredere perspektiv har Gross satt preg på både hvordan PIMCO’s makrosyn og investeringsprosess. Selv om vi ikke forventer en umiddelbar helomvending, så vil PIMCO kunne endres i en annen retning fremover.

Det var ikke uventet at Gross ville gå av, han er 70 år og PIMCO forberedte overgangen tidligere i år ved å utnevne ikke mindre enn seks assisterende investeringsdirektører. Det som kom overraskende var måten det skjedde på og at det kom på et tidligere tidspunkt enn ventet.

Rundt 50 PIMCO-fond globalt ble av Morningstar satt «Under Review» på fredag, hvorav 14 er europeiske fond. Morningstars analytikere vil bruke tiden fremover til å vurdere alle endringer og snakke med PIMCO, for deretter å komme med oppdaterte analyser. Michael Herbst, Morningstars leder av analyse av aktive strategier i USA, påpeker i en video at det er naturlig å begynne å vurdere de fondene hvor påvirkningen er størst. Et annet sentralt element er hvordan endringene totalt slår ut for PIMCO som investeringsselskap.

Oppdatering:

Per 1.10.2014 har vi publisert ny rating på PIMCO Total Return, fondet får en Analyst Rating Bronze, en nedgradering fra den tidligere Gold ratingen. 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer