Nordea setter opp høyt gjerde rundt Nordea Nordic Small Cap

Fra og med 15. oktober må investorer som ikke inngått spareavtale eller har innskudd i fondet, ut med 100 millioner norske kroner for å komme inn. 

Morningstar 18.10.2013 | 15.21
Facebook Twitter LinkedIn

Nordea setter på bremsene for kapitaltilstrømming i Nordea Nordic Small Cap. Fondet har Bronze rating av Morningstar og vår analytiker, Matias Möttölä, har lenge vært bekymret for stjerneforvalteren Mats Anderssons bevegelsesfrihet i de nordiske småselskapene. Möttölä skriver at «vår overbevisning over fondet ville vært enda høyere hadde det ikke vært for dets åpenbare kapasitetsproblemer».

Fondet har nåværende omtrent 1,2 milliarder euro (inklusiv det luxembourgske fondet) under forvaltning (ca. 9,6mrd NOK) og Nordea begrunner endringen med et ønske om å beskytte nåværende andelseiere. Derfor får de også lov til å fortsette sine spareavtaler, mens ingen nye investorer vil kunne plassere i fondet foruten å måtte hoste opp 100 millioner kroner. Fondet er dermed stengt for de fleste nye andelseiere.

Generelt verdsetter Morningstar tiltak som beskytter andelseiere og det er heller ikke unntak her, men vi skulle gjerne sett tiltak tidligere. 

Kilde: Nordea

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Nordea Nordic Small Cap Akk304,52 NOK0,88Rating

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer