Investorer fortsetter å krype tilbake til aksjer

Investorer fortsetter å krype tilbake til aksjer, mens de flokker seg inn obligasjonsfond, viser Morningstars data for europeisk flyt av kapital. 

Morningstar 28.11.2012 | 13:28
Facebook Twitter LinkedIn

Aksjeinvestorer beveger seg forsiktig inn i markedet, mens obligasjonfondene opplever en massiv tilstrømning av kapital som total overgår aksjeflyten, nå på andre måneden på rad. Estimert nettotegning i europeiske obligasjonsfond i oktober var på 22,05 milliarder euro.

 

Hovedfunnene fra Morningstars oversikt over aktivaflyt i oktoberrapporten:

  • Risikofylte obligasjoner var de mest populære segmentene i rentemarkedene siste måned, ledet av høyrisikoobligasjons- (high yield), kredittobligasjons- og vekstmarkedsobligasjonsfond.
  • Praktisk talt alle de største mottakerne av kapital var obligasjonsfokuserte forvaltere; PIMCO fortsetter å være den mest populære addressaten til obligasjonsinvestorenes penger.
  • Kombinasjonsfond opplevde stødig nettotegning, og samlet inn 2,76 mrd. euro.
  • Morningstars vekstmarkedskombinasjonsfond opplevde moderat nettotegning på 86 millioner euro, og dermed fortsetter kategorien å være den raskest voksende kategorien hittil i år, med en organisk vekstrate på 68%.
  • Forvaltere som opplever størst uttak inkluderer BNP Paribas, Santander og Amundi.

 

Ali Masarwah fra Morningstars europeiske analyseteam kommenterer:

”Investorers motivasjon for den fortsatte hungeren etter obligasjonsfond er åpen for tolkning. Overfladisk sett virker europeiske investorer glade for å ta på seg risiko, kanskje til og med indifferent til stadig tettere kredittspread, mens de fortsetter å være forsiktige med aksjefond. Desperasjon kan derimot også være en viktig drivkraft. Institusjonelle investorer står ovenfor prospektene til langsiktig gap mellom forpliktelser og porteføljeavkastning, noe som ikke kan tettes med dagens lave renter i sikre statsobligasjoner. Videre holder investorer seg til veletablerte navn og flaggskipfond fra selskaper som PIMCO og AllianceBernstein.”

For å lese mer, klikk gjerne her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings