Velkommen til nye morningstar.no! Les mer om endringene og hvordan nye funksjoner hjelper deg til å oppnå investeringssuksess.

Det blir ikke bedre for REC i nærmeste fremtid

I to år har vi gjentatt flere ganger at Renewable Energy Corporation (REC) burde stenge wafer og modul-forretningene og bli en ren silikon-produsent, for å tjene sine aksjonærer best mulig.

Stephen Simko, CFA 09.05.2012 | 12:11

I april (notatet ble publisert første gang 26. april) skjedde det første steget, selskapet stengte all produksjon av wafer i Europa. Dette er riktig trekk, gitt hvor mye penger REC har tapt og fortsatte å tape på denne forretningen, men forsinkelsen har ødelagt mye aksjonærverdier.

Samtidig har REC’s soldivisjon, en vertikalt integrert produksjonsenhet i Singapore som produserer solmoduler, fortsatt produksjonen. Denne divisjonen fortsetter å tape penger, og gitt at vårt estimat på modulprisene vil være $0,8 per watt (og fallende) de neste månedene, forventer vi at tapene fortsetter. RECs behandling av wafersegmenten foreslår at selskapet vil utsette i det lengste med å stenge solsegmentet. Selv den øknomiske siden foreslår at det vil være nærmest håpløst å forvente at REC noensinne vil gi økonomisk profitt på produksjon av moduler, forventer ikke vi at denne enheten blir stengt før til neste år. Mellom nå og da, forvent dårlige resultater, sinden solmarkedet forblir uten lønnsomhet og fortsatt sterk konkurranse. For REC blir det ikke bedre i nærmeste fremtid.

Om forfatteren

Stephen Simko, CFA  Stephen Simko, CFA, is a senior stock analyst on the Technology Team.