Velkommen til nye morningstar.no! Les mer om endringene og hvordan nye funksjoner hjelper deg til å oppnå investeringssuksess.

Enklere oversikt i fondslisten

Morningstar samler forvalterne under merkevarenavn.

Morningstar 20.10.2011 | 14:36

For de av dere som har vært med oss en stund, så husker du kanskje at vi tidligere samlet ulike merkevarenavn under en paraply på vår gamle nettside.

Nå kommer denne funksjonaliteten tilbake. Årsaken til at det har tatt tid, er at på den gamle siden ble dette vedlikeholdt kun for tre websider (Norge, Sverige og Finland), mens nå skulle dette inn i et globalt system, noe som medfører flere lag med kompleksitet. Eksempelvis brukes et merkevarenavn i ett marked, mens et annet navn i det neste markedet. Det stopper heller ikke der, i visse markeder vil man assosieres med merkevare XYZ, mens i andre land ønsker man det ikke.

Veien frem til å få denne funksjonaliteten tilbake har vært noe lengre enn håpet, men vi er glade for at det er på plass igjen. Vi håper dette letter sammenligningen av fond, og gjør oversikten over fondsselskaper mer overkommelig. Tidligere var det for eksempel 3-4 egne Nordea-selskaper i listen (norske, svenske, finske og Luxembourg-registrerte Nordea selskapet). Nå vil alle disse selskapene komme under merkvarenavnet Nordea. Tilsvarende var det for SEB, Handelsbanken, DnB NOR, East Capital også videre. Alle navn ligger nå kun èn gang i menyen.

Vi håper dere setter pris på endringen, og dere er velkommen til å komme med forslag til både artikler, forbedringerpotensiale, eller bare generell tilbakemelding til oss her i Morningstar.

Om forfatteren

Morningstar