Elmasry’s team følger ham ut av Morgan Stanley

Vi kan nå bekrefte at stjerneforvalteren Hassan Elmasry’s team forlater Morgan Stanley sammen med ham i juni for å starte eget forvaltningsselskap.

Christopher J. Traulsen, CFA 27.03.2009 | 19.51
Facebook Twitter LinkedIn
Morgan Stanley har bekreftet våre antagelser og annonsert at stjerneforvalteren Hassan Elmasry tar med seg teamet og forlater senere dette året for å starte et eget firma. Investorer fikk en liten gladnyhet, Elmasry’s avgang har blitt utsatt til 15 juni, selskapet har tidligere sagt at han forlater i slutten av april.

Elmasry og hans team forvalter i øyeblikket Morgan Stanley Global Brands i Luxembourg og kloner i Storbritannia, Australia og Amerikanske versjoner av strategien. Vi har allerede anmerket at hans fratredelse er et signifikant tilbakesteg for fondet han forvalter og til Morgan Stanley’s anstrengelse for å bygge opp sin troverdighet som forvalter. Som vi skrev i februar

sa vi det var en ”risko” for at teamet ville forlate og at det ville gjøre fondet mye mindre attraktivt. Dette har nå blitt virkelighet, etter at Michale Allison, Paras Dodhia, Jayson Vowles og Jon Kelly-Jones alle har sagt til Morgan Stanley at de vil forlate selskapet sammen med Elmasry. Med andre ord, Morgan Stanley vil starte på bar bakke på disse fondene, selv om de sier at fondet vil ”fortsette å fokusere på selskaper av høy kvalitet med stor andel ”intangible” aktiva som innehar underliggende bærekraftige konkurransefortrinn”.

For investorer her er det liten grunn til å bli værende når Elmasry og hans team setter opp en egen butikk og tilbyr deres nye fond, forutsatt at det har fornuftige avgifter. De som ikke ønsker å følge Elmasry, kan enten la Morgan Stanley velge deres nye forvalter for dem, eller gå ut og velge et nytt fond. Det siste alternativet later til å være foretrukket gitt at investorer for større kontroll over egne penger, hvis det ikke finnes skattekonsekvenser som innebærer at det er ugunstig å skifte fond. Det finnes et signifikant antall sterke globale fond å velge blant.
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Christopher J. Traulsen, CFA  er direktør for forvalteranalyse i EMEA for Morningstar.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings