Børsfest i gamle kommunistland

Ekstern forfatter 17.10.2005 | 11.23
Facebook Twitter LinkedIn
Aksjefo
ndene som investerer i Øst-Europa har utviklet seg meget sterkt hittil i år og de siste tre årene. Dette viser avkastningstall fra Morningstar. Dette skriver Aftenposten i dag. Christian Klerck Nilssen, analysesjef i Morningstar, finner likhetstrekk mellom børsfesten i Norge og oppgangen i Øst-Europa. - Aksjefondene som investerer i Øst-Europa har ofte stor eksponering i Russland. Børsen der er dominert av energiselskaper, som nyter godt av høye råvarepriser. En annen faktor er lavere aksjeprising generelt i regionen, sammenlignet med aksjer i Vest-Europa og spesielt USA. Dette har bidratt til en økt kapitalstrøm til børsene i Øst-Europa de

siste årene. Likevel anbefaler Klerck Nilssen en moderat vekting mot aksjer i regionen. - Risikoen er klart høyere enn ved global eksponering.

DnB Nor Øst-Europa er et av fondene som har lykkes bra i de gamle kommunistlandene. - Markedene har utviklet seg bra. Det har vært god likviditet - risikoviljen har økt litt blant investorene. I tillegg har nok tilnærmingen til EU hjulpet aksjemarkedene i flere av landene, sier Torkild Varran, investeringsdirektør i DnB Nor Kapitalforvaltning.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Ekstern forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer