Kristoffer Stensrud slutter som forvalter, blir mentor og rådgiver

Kristoffer Stensrud slutter som forvalter og går over i en "senior rådgiver- og mentorrolle for ledelsen og forvalterteamet". 

Thomas Furuseth 12.06.2017 | 15:39
Facebook Twitter LinkedIn

I en melding til omverdenen, skriver Skagen at de har ansatt "Fredrik Bjelland som ny porteføljeforvalter i vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki. Bjelland kommer fra Norges Bank Investment Management hvor han var porteføljeforvalter og leder for Kina, Spesielle mandater."

Men den store nyheten er at Kristoffer Stensrud trekker seg kommer langt ned i samme artikkel.

Skagen har fått føle på nettotegningen hva investorer mener om usikkerhet, spørsmålet er hva investorer gjør nå, når Mr. Skagen selv trer til side. 

Skagen skriver;

"Sender stafettpinnen videre

Etter mer enn 15 år som porteføljeforvalter for SKAGEN Kon-Tiki går Kristoffer Stensrud over i en senior rådgiver- og mentorrolle for ledelsen og forvalterteamet. Kristoffer er en av grunnleggerne av SKAGEN og fortsetter å være en av de største eierne i selskapet.

- Kristoffer vil bli en verdsatt mentor, særlig for de yngre porteføljeforvalterne. Han er svært kunnskapsrik og har en egen evne til å bruke den. Han er ukonvensjonell, nysgjerrig og åpen. Den nye rollen passer personligheten hans godt og han vil fortsette å være til stor nytte for alle kundene i SKAGEN, sier administrerende direktør Øyvind Schanke."

Fondet har snudd skuta og ligger foran både indeks og kategorigjennomsnitt hittil i år, etter flere år med utfordringer med avkastningen. Se mer informasjon om fondets resultater her.

Forvalterne later til å ha økt kontantbeholdningen i fondet;

Kontantbeholdning Skagen Kon-Tiki

Informasjonen slutter per 30.4.2017, vi har ikke mottatt informasjon per slutten av mai enda. 

Morningstars fondsanalytikere har satt Morningstar Analyst Rating 'Under Review' for å gjøre vurderinger av fondet uten Stensrud som en del av teamet. Det er ingen hemmelighet at det har vært en mye turbulens blant forvalterne de seneste årene, men med Stensruds avgang må teamet bevise at de står på egne bein. 

Tidslinje for forvaltere frem til 13.6.2017, utelukkende for Skagen Kon-Tiki:

 

Kilde til tidslinje: Google Chart og Morningstar Direct. Artikkel oppdatert 13.6.2017 med ny informasjon.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings