Delphi Nordic har fått ny forvalter

6,6 milliarder kroner skal fremover forvaltes av Håkon H. Sætre. Øyvind Fjell går til konkurrenten Skagen. 

Thomas Furuseth 23.03.2017 | 11:18
Facebook Twitter LinkedIn

Delphi Norden har, frem til denne nyheten, hatt Morningstar Analyst Rating Bronze. 

Delphi skriver i meldingen:

Håkon H. Sætre tar over forvaltningen av Delphi Nordic fra og med torsdag 23. mars 2017, etter at Øyvind Fjell går videre til ny forvalterjobb i Skagen.

Med 26 års historikk som verdipapirfond, er Delphi Nordic Delphis eldste aksjefond. De siste ni årene har fondet vært forvaltet av Øyvind Fjell, med sterke resultater å vise til. Når Håkon nå tar over forvaltningen, videreføres den sammen metodikken som har vært gjeldende siden oppstart.

– Det har vært en spennende og lærerik reise å være med å bygge opp forvaltningskapitalen i Delphi Nordic. Jeg har blandede følelser knyttet til det å gå videre, vemodig i forhold til å forlate en sterk fondsmerkevare med gode og kunnskapsrike kollegaer, men også oppløftet i forhold til å ta fatt på nye utfordringer og et nytt mandat. Etter å ha jobbet nært sammen med Håkon i mange år, er jeg trygg på at Delphi Nordic føres videre på en best mulig måte, sier Øyvind Fjell. 

– Jeg ser frem til å ta fatt på utfordringen med å føre Delphi Nordic videre. Historien har vist at Norden er en attraktiv investeringsregion som passer Delphi‐metoden meget godt. Arbeidsmetodikken vil være den samme, men det blir spennende å jobbe med et bredere investeringsunivers, sier Håkon H. Sætre.

Alle Delphis fond forvaltes med utgangspunkt i Delphi‐metoden. I det ligger en effektiv trendbasert screening av markedene i jakt på porteføljekandidater, i kombinasjon med en grundig fundamentalanalyse, likt utført på tvers av fondene."

 

 

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings