Ny aksjeseksjon, regnskapstall og ny graf

Vi har gjort store endringer på aksjeinformasjonen.

Morningstar 04.03.2010 | 13.17
Facebook Twitter LinkedIn

Vi er glade for å annonsere at vi har tatt de første stegene mot bedre aksjerapporter og vi må selv innrømme at vi allerede nå er begeistret over å gi dere muligheten til å analysere deres aksjebeholdninger enda bedre på Morningstar.no. Oppsettet ligner det vi er vant til fra fondskortene våre. Vi deler informasjonen inn i kategorier og gir en oversikt over de viktigste egenskapene til aksjen.

Videre har vi en ny dynamisk graf på oversiktsfliken hvor du kan bestemme horisont fra 1 dag til 10 år. Dataene i grafen blir oppdatert med minst 15 minutter forsinkelse. I samme bilde får du alt fra åpningskurs til P/E, høy/lav (i dag og 52 uker), volum, markedsverdi med mer. Morningstar har tradisjon for å se på de fundamentale forholdene ved verdipapirene. Vi var blant de første i USA som samlet inn porteføljeinformasjon til fondene og aggregerte denne informasjonen slik at investorer kunne få viktig informasjon om fondets totale investeringer. Vi gjør det samme med aksjer, vi publiserer sammendrag av selskapets regnskaper. Om ikke det er nok så gir vi informasjon om nøkkeltall, slik som P/E, P/S, EPS (earnings per share) osv osv.

Allerede nå har vi gitt dere tilgang til mer data enn mange andre der ute, men vi har planer om å legge til mer informasjon, blant annet en egen flik med informasjon om avkastning og en med flere regnskapstall. Og alt dette gir vi til dere på svært mange aksjer, blant annet britiske, amerikanske, kinesiske, franske, svenske, danske aksjer også videre også videre. Totalt har Morningstar nå løpende oppdatering på over 33.000 enkeltaksjer på sidene. Legg gjerne merke til at vi er avhengige av årsrapporter på engelsk, eller at vi har personer med språkkunnskaper og regnskapskunnskaper for å legge inn fundamentale data, slik at noen selskaper vil ha blanke regnskapsfelt. Imidlertid er dette noe Morningstar jobber kontinuerlig med å få fylt inn, slik at dekningen her ventes å bli enda bedre i tiden fremover. Følg med fremover og begynn gjerne å bruke sidene.

Vi har også pusset opp aksjelisten slik at du enklere kan finne den typen aksjer du er ute etter. Også her jobber vi med å få inn flere fliker, men foreløpig har du 3 fliker med mye informasjon du kan boltre deg i, blant annet noteringsbørs, markedsverdi, sektor, industri med mer.

Vi oppfordrer dere til å ta en titt på våre nye aksjesider og håper du liker det du ser. Som vanlig kan dere si hva dere mener og komme med forslag via vårt tilbakemeldingsskjema. Husk gjerne at dette er en beta-versjon som vi kommer til å bygge videre og gjøre forbedringer på, så vi ønsker litt tålmodighet hvis du finner noe som ikke står til forventningene. Har du tips og ønsker kan du som nevnt gi oss beskjed om dette.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer