Årets forvalter, basert på kvalitative analyser

Morningstar brakte over to tiårs ekspertise til Europa i 2009 når vi lanserte Morningstar Kvalitativ Rating og Analyserapport.

Morningstar 08.02.2010 | 12.50
Facebook Twitter LinkedIn

Det bærende prinsipp bak denne innsatsen er at investorer fortjener uavhengig høykvalitets analyse på enkeltfond. Siden lansering har vi produsert omtrent 900 ratinger og rapporter i flere språk og de har blitt lastet ned og lest mer enn 1.000.000 ganger.

Basert på dette arbeidet har er vi klare til å lansere en pris for Årets Forvalter, som skal være basert utelukkende på innsikten til vårt team bestående av 28 analytikere. Vi gir ut to priser i Europa som tilkjennegir de beste forvalterne i Europa: Årets Europeiske Aksjeforvalter og Årets Globale Akjeforvalter.

Det finnes mange kvantitative prisutdelninger i Europa, inkludert vår egen, og kvantumet kan være overveldende både for investorer og profesjonelle. Vi står bak vår egen kvantitative prisutdeling og er stolte av hva den representerer—den inneholder innbygget kvalitativ gjennomgang og langsiktig risikojustert avkastning og vi mener den er svært verdifull måte å oppmuntre de fondene som oppnådd gode resultater for investorer.

Når det er sagt så er vår nye pris designet til å hjelpe investorer med å skjære gjennom og gir rask tilgang til fremadskuende innsikt fra vårt analyseteam. Selv om de nominerte må ha prestert godt i siste kalenderår, må fondet ha kommet svært godt ut av våre 5 faktorer som er med i enhver vurdering. I tillegg til avkastning, legger vi stor vekt på kvaliteten til forvalterne, styrkene til prosessen brukt i forvaltningen, kvaliteten til forvalterorganisasjonen – inkludert hvordan de behandler investorer – og kostnader.

Våre analytikere har nominert forvaltere for begge prisene, og de har debattert heftig forvalternes resultater. Det var en spesielt vanskelig oppgave i 2009 da visse typer selskaper gjorde det bra, nemlig de med høyere underliggende risiko. Vi er er sikre på at vi har kommet frem til en sterk liste med nominerte og to veldig godt fortjente vinnere.

I løpet av de kommende dagene vil vi presentere listen med de nominerte for hver av prisene og våre vurderinger om hvorfor hver forvalter fortjener å bli tatt med i vurderingen. Vinnerne vil bli annonsert 22. februar. For fondsinvestorer i Europa er dette  en god måte å dra nytte av den akkumulerte ekspertisen til hele vårt analyseteam.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer