Liker ikke obligasjoner

Internasjonale fondsforvaltere er blitt mer negative til obligasjonsmarkedet. Dette viser den siste forvalterundersøkelsen til Merrill Lynch.

Christian Klerck Nilssen, 15.04.2004 | 10.56
Facebook Twitter LinkedIn
Merrill Lynch utfører hver måned en global forvalterundersøkelse der fondsforvalterne svarer på spørsmål om forventninger til markedet og økonomien. For april deltok til sammen 273 fondsforvaltere. Undersøkelsen ble foretatt i perioden mellom 1. og 8.april.

Inflasjon tross lavere global vekst

Fondsforvalterne har den siste tiden nedjustert sine utsikter for veksten i verdensøkonomien. Likevel forventer tre fjerdedeler av de spurte at inflasjonen vil være høyere om ett år sammenlignet med i dag. Med unntak av Japan forventer likevel fondsforvalterne at veksten i verdensøkonomien og selskapenes inntjening vil avta i kommen

de periode.

David Bowers hos Merrill Lynch sier at det nå, for første gang på flere år, forventer flere at det er stigende priser som vil drive veksten i selskapenes inntjening, ikke reduksjon av kostnader.

17 prosent av de spurte forventer at det er høyere priser som vil drive veksten i inntjeningen. Samtidig forventer nå 47 prosent at selskapenes inntjening vil være høyere om ett år sammenlignet med i dag. Til sammenligning forventet hele 71 prosent høyere inntjening i januar.

Obligasjoner mindre attraktive

Obligasjoner har den siste tiden blitt mindre attraktive hos forvalterne. Grunnen er at flere nå tror rentebunnen er nådd. Når rentene stiger, noe som forventes i markedet, blir obligasjoner mindre verdt.

Hele 75 prosent av aksjefondsforvalterne mener nå at obligasjoner er overvurdert. 65 prosent av obligasjonsforvalterne mener obligasjoner er overvurdert nå.

Japan er favoritt

Japanske aksjer er nå blitt favorittene til mange fondsforvaltere. Forventningene til vekst i selskapenes inntjening og investorenes appetitt på regionen er økende. 28 prosent av forvalterne mener at japanske aksjer er mest undervurdert i verden.

De minst foretrukne aksjene finnes i Storbritannia og Eurosonen. En av grunnene til dette er at både sterling og euro vurderes som dyre, sammenlignet med japanske yen.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer