T. Rowe Price European Equity

Kvalitetene til dette fondet er fortsatt på plass, og Morningstar Analyst Rating opprettholdes på Bronze.

Muna Abu-Habsa 16.03.2018 | 13.06
Facebook Twitter LinkedIn

Lederen for forvalterne er Dean Tenerelli, og han har en god historikk for oppgavene fondet står ovenfor. Han har vært med innenfor investeringer i over 2 tiår, han arbeidet som aksjeanalytiker på 1990-tallet, og han kom til T. Rowe Price i 2000 og spesialisert seg som aksjeanalytiker som spesialiserte seg innen europeisk telekom og var samtidig medforvalter i dette fondets amerikanske motstykke hvor han håndterte europeiske aksjeutvelgelser for dette amerikansksolgte ‘internasjonale aksjer’ fondet. I 2005 tok han over enda et amerikansk-solgt europeiske aksjer fond, og deretter dette fondet i 2007.

Tenerelli har et sterkt og stort analytikerteam som gir ham investeringsideer og støtte. Han jobber veldig tett med 18 europeiske spesialister og trekker også på T. Rowe Prices’ 100 sektor- og regionale eksperter.

Tenerelli fortsetter å bruke en fornuftig og distinktiv vekstdisiplin som gir gode oppsidemuligheter uten å ta på seg ekstrem nedsiderisiko. Han investerer tungt i små- og mellomstore selskaper, slik som sveitsiske Dufry DUFN, dersom disse hans kvalitets- og øvrige kriterier. Dermed har han fortsatt et godt antall verdipapirer som enten har liten vekt eller ikke representert i det hele tatt i MSCI Europe indeksen. Han er også komfortabel med å la aksjeutvelgelsen lede til moderat land- og sektorovervekting. Porteføljen inneholder flere sveitsiske selskaper og dermed har fondet en relativt sett stor eksponering mot landets selskaper. Tenerelli unngår ekstreme overvekter og tar spesielt hensyn til verdsettelse og modererer størrelsen på individuelle poster slik at den overordnede sammensetningen ikke er for dristig.

Han har oppnådd blandende resultater så langt med hans fremferd de siste to årene, gode gevinster i 2017, som kom etter store tap i 2016, men på lang sikt har han hatt god avkastning i de fleste oppgangsmarkeder og i mange perioder med nedsalg som har inntruffet de siste 10 årene.

Fondet har under snittet kostnader (for den rente Q-klassen, i Norge er A-klassen tilgjengelig med løpende kostnader på 1,61 %, noe som er 46. prosentil i kategorien, red.anm.) og har en god forvaltningsorganisasjon i ryggen. Dette er et solid valg for europeisk aksjeeksponering.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
T. Rowe Price Eurp Eq A EUR18,80 EUR-0,26Rating

Om forfatteren

Muna Abu-Habsa  is a senior investment research analyst at Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer