Toshiba har bedret balansen

På tross av bedret balanseregnskap vil ikke Toshiba endre planene om å selge forretningsområdet for NAND-minne.

Kazunori Ito 16.02.2018 | 13.25
Facebook Twitter LinkedIn

Hovedpunktene fra Toshibas kvartstall var som følgende.

  1. NAND-minne er ikke lenger en del av Toshibas operasjonelle virksomhet fra dette kvartalet, ettersom Toshiba har tillagt høyere sannsynlighet for at minne-virksomheten blir solgt. Salget har vært betinget av anti-konkurransevilkår og juridiske prosedyrer i forhold til Western Digital.
  2. Toshibas egenkapital vil komme tilbake i sort per slutten av mars, som et resultat av utstedelse av JPY 600 mrd. ny egenkapital i desember og salget av Westinghouse-relaterte krav.
  3. De store usikkerhetene knyttet til firmaets overlevelsesevne har blitt håndtert på en tilfredsstillende måte etter krisen var et faktum.

Disse hovedpunktene er i samme gate som det vi tidligere har projisert, ettersom vi reduserte usikkerheten fra ekstrem til veldig høy, og økte vår fair value-vurdering til JPY 400 (fra JPY 270 i desember). Vi tror fortsatt at Toshibas gjenværende forretningsområder, slik som energi, infrastruktur og ICT er mindre attraktive gitt at de har lavere inntektsvekst og lavere lønnsomhet. Men vi mener at aksjene er noe undervurdert gitt dagens kurser, ettersom vi mener at aksjekursen ikke reflekterer verdien av et styrket balanseregnskap og inntektene fra salget av minne-virksomheten.

Den nye selskapsguidingen, som er eksklusiv NAND-virksomheten, foreslår at driftsresultatet blir null i 2018 (avvikende rapportering i mars 2018). Vi kommer ikke på nåværende tidspunkt endre vårt estimat på JPY 110 mrd. for 2019, ettersom estimatet inneholder JPY 60 mrd. i engangsrestruktureringsavgifter og dette vil medføre en reduksjon i faste kostnader på 30 mrd. yen, og 25-30 mrd. yen tapsbringende TV-virksomheten vil være borte ettersom den blir solgt til Hisense Group og vi har lagt inn 10-15 mrd. yen oppside i virksomheten.

Takket være utstedelsen av ny egenkapital er det ikke lenger strengt nødvendig å selge NAND-virksomheten for å få positiv egenkapital. Men, ledelsen har påpekt at balansen ikke er sterk nok enda til å håndtere den sterkt sykliske minne-virksomheten, og derfor er det fortsatt planen å selge unna denne virksomheten. Det er også vårt hovedscenario.

Artikkelen inneholder estimater og syn som analytikeren hadde på skrivetidspunktet. Disse kan endres som følge av endret oppfatning og ny informasjon. Artikkelen er oversatt fra engelsk og stod opprinnelig på trykk på Morningstar Select 16.2.2018. Alle investeringer er usikre og du kan tape penger som følge av kursfall, forhør deg alltid med autorisert finansiell rådgiver før kjøp og salg av verdipapirer.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Toshiba Corp4 400,00 JPY0,00

Om forfatteren

Kazunori Ito  er senior aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer