JPMorgan Funds – US Value Fund

Et solid valg for investorer som søker verdiorientert eksponering. 

Jeffrey Schumacher, CFA 18.01.2018 | 12.48
Facebook Twitter LinkedIn

Solide langsiktige resultater og et erfarent forvaltningsteam som gjennomfører en fornuftig investeringsprosess underbygger vårt syn på fondet.

Hovedforvalter Jonathan Simon har med seg medforvaltere Lawrence Playford og Gloria Fu. Disse har forvaltet fondet i mer enn et tiår og har arbeidet sammen i andre strategier lenger enn det. De kombinerer kvantitative søk og fundamental analyse for å finne undervurderte selskaper med sterke balanseregnskaper, fortjenestevekst og kontantstrøm. Simon er villig til å investere opportunistisk på tvers av markedsverdi-spektrumet i selskaper med svakere (men under forbedring) fundamentale forhold dersom verdsettelsen er attraktiv nok. De går riktignok ikke like aggressivt ut som Silver-ratede JPMorgan Value Advantage.

Porteføljen er diversifisert på tvers av omtrent 100 selskaper, og porteføljen utviser en moderat overvekting i mellomstore selskaper i forhold til sin Morningstar Kategori. Dette må ses i forhold til fondets indeks, Russell 1000 Value. På tross av denne overvekten klarer vi ikke å se at fondet har vært urimelig volatilt ettersom Simon tenderer til å favorisere kvalitetsaksjer, spesielt i sykliske sektorer slik som finans og kapitalvarer der Simon har vært overvektet i noe tid.

Slike frihetsgrader kan være farlige i feil hender, men historisk har Simon produsert gode resultater i fondet. Relativ avkastning har vært svakere den seneste tiden grunnet visse feilgrep innen aksjeplukkingen og en sterk oppgangsperiode i aksjemarkedene. Gjennom de siste 10 årene per desember 2017 har fondet gitt gode resultater versus konkurrentene ved å slå gjennomsnittet med 1,32 prosentpoeng, men havnet noe bak referanseindeksen. Siden oppstart i oktober 2004 har fondet gitt meravkastning 73 % av tiden gitt ved rullende 3 årsavkastning målt mot kategorien og 57 % målt tilsvarende mot referanseindeksen.

Vi mener de sterke resultatene over lang tid er et godt grunnlag for å bedømme Simon, og den solide støtten han får fra et stabilt og erfarent verdiorientert team som har jobbet sammen i mer enn et tiår. Fondet får Morningstar Analyst Rating Bronze. 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
JPM US Value A (acc) USD36,02 USD0,24Rating
JPM US Value A (dist) USD42,71 USD0,21Rating

Om forfatteren

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer