Morningstar.no bruker informasjonskapsler (cookies) for blant annet trafikkmåling, annonser og forbedret brukeropplevelse. Fortsett å bruke Morningstar.no som normalt om du godtar dette. Finn ut mer om hvordan vi benytter informasjonskapsler ved å klikke her. Aksepter informasjonskapsler

Aberdeen og Standard Life fusjonerer

Aberdeen og Standard Life har besluttet å fusjonere forvaltningsselskapene og skaper en forvaltningsgigant fra Storbritannia. Aberdeens investorer får andeler i Standard Life. 

Thomas Furuseth 06.03.2017 | 11:50

Den kombinerte enheten vil bli 8. største i Europa basert på kapitalen til verdipapirfondene, rapportert gjennom Asset Flows modulen i Morningstar Direct (Europa - inklusiv ETF & pengemarkedsfond, ekslusiv fond av fond og feeder-fond). 

Både Standard Life og Aberdeen har slitt med uttak fra fondene sine siste året. Bloomberg skriver at press fra passive fond bidrar til sammenslåing. Det kombinerte selskapet blir Storbritannias største kapitalforvalter. 

Les Bloomberg-artikkelen her. 

Les hva Morningstars fondsanalytikere mener du bør gjøre. 

Kort fortalt er det mange faktorer som ikke er kjent, men Morningstars analytikere har besluttet å videreføre nåværende Morningstar Analyst Rating for berørte fond globalt (listen over fond finnes i lenken ovenfor).

Artikkel oppdatert med lenke 7.3.2017.

Verdipapirer nevnt i artikkel
Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Aberdeen Asset Management PLC  -
Standard Life PLC413,80 GBX-3,20-
Om forfatteren Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  er analytiker og redaktør på Morningstar.no. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.