Morningstar opprettholder FVE på Apple

Apples aksjekurs har blitt presset av flere rapporter om redusert produksjon av iPhone 6s som følge av svak etterspørsel. 

Brian Colello, CPA 07.01.2016 | 16.25
Facebook Twitter LinkedIn

Både nyhetsreportasjer og komponentleverandører har antydet at Apple gjør endringer i produksjonen som følge av at iPhone 6s og 6s Plus ikke lever opp til selskapets egne projeksjoner. Det betyr i klartekst, etter vårt syn, at sterke kvartaler i desember og mars, slik Apple pleier å generere, ikke lenger er noe å diskutere. Men vi kan fortsatt se et scenario hvor salget av iPhones møter våre estimater på tross av produksjonskutt, det avhenger av hvor overoptimistisk Apple kan ha vært når de rigget for 6s lanseringen. Vi fortsetter å projisere at enhetssalget av iPhones vil være i 70-millioner området for kvartalet som slutter i desember, noe som vil være en moderat vekst fra samme kvartal for ett år siden. Derimot så ser kvartalet som slutter i mars litt mer usikkert ut, dette kvartalet er avhengig av Kina og deres forbruk relatert til kinesisk nyttårsfeiring. Faktisk kan vi få se en nedgang i forhold til samme kvartal i for ett år siden (vi har modellert inn en forsiktig vekst). Men viktigere enn disse forhold, så ser vi få tegn til erodering av markedsandel i premium-segmentet, og det kan innebære svakere makroøkonomiske forhold eller at forbrukere venter lenger tid før de kjøper ny telefon. Begge disse faktorene kan bidra til økt etterspørsel etter nye iPhone-telefoner på et senere tidspunkt. Vi fortsetter å mene at Apples har en sterk konkurranseposisjon i mobile enheter, mens aksjene på $100-nivået prises som om iPhone-salget aldri vil vokse igjen. Det er selvfølgelig et mulig scenario, men vi mener det er usannsynlig, ettersom vi mener at iOS sitt økosystem skaper kunder som er trofaste. Vi opprettholder vårt fair value estimat på $140 for Apple og vi mener det er en av de bedre investeringene innenfor teknologi per i dag. Vi vil oppdatere vår verdsettelse etter selskapets regnskapsmessige førstekvartalsrapport. Denne rapporten kan bekrefte eller avkrefte vår tese på mellomlang sikt. Vi opprettholder også vær ‘narrow moat’ rating for selskapet. [Moat, eller vollgrav, beskriver selskapets konkurransefortrinn og deles inn i ingen, smal og bred vollgrav, red.anm.]

Analytikernotatet er forkortet og oversatt fra engelsk. Opprinnelig versjon ble publisert på Morningstar Select 6.1.2016. 

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Apple Inc169,11 USD1,32Rating

Om forfatteren

Brian Colello, CPA  er senior aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer