Skinnende resultater fra Azure og Windows 10 i Microsofts 1. kvartal.

Solid adopsjon av Windows 10, sammen med fortsatt sterk vekst i ‘Intelligent Could’-segmentet leder til bedre enn ventet resultat for Microsofts fiskale førstekvartal i 2016. 

Rick Summer, CFA, CPA 26.10.2015 | 12.34
Facebook Twitter LinkedIn

Vi forventer at vi vil øke vårt ‘fair value’ estimat for å ta hensyn til disse resultatene og en mer optimistisk kortsiktig vekstrate, men vi antar at Microsofts aksje fortsatt vil være omtrent i 3-stjerners territorium (altså aksjekurs rundt ‘fair value’, red. anm.). Vi ville søkt å ha større sikkerhetsmargin før man investerer i ‘wide moat’ Microsoft.

De totale inntektene falt 7 % (2 % i konstant valuta i parentes) og bruttofortjenesten falt 3 % (opp 3 %), begge foran våre interne estimater. Segmentet ‘Intelligent Cloud’ vokste 8 % (14 %) til USD 5,9 mrd. ettersom Azure doblet inntektene og salg av kjerneserver-produkter også vokste 9 % i konstant valuta. Skytjenestene klarte å realisere en vekst på 8 % (15 % i konstant valuta) i bruttoprofitt og ledelsen antydet at marginene i skytjenestene kunne bedres ytterligere.

I ‘More Personal Computing’-segmentet er resultatene sterkere knyttet til produktsykluser relatert til PCer, spillkonsoller og mobile enheter, så vi forventer større innslag av syklisk adferd i dette segmentet. Inntektene falt 17 % til USD 9,4 mrd., noe som primært ble drevet av telefonsegmentet. Ledelsen sa at resultatene fra Windows 10 kom inn som en positiv overraskelse. Inntekter fra Windows OEM falt bare 6 %, det er mindre enn det overordnede PC-markedet. Ledelsen tilegnet dette til sterk kundeadopsjon og robust prising av Windows 10.

Investeringscaset for (og i mot) Microsoft har sentrert seg rundt selskapets evne til å forflytte seg til en skybasert verden, og dette kvartalet underbygger et mer optimistisk fremtidsbilde etter vår vurdering. Azure utvikler seg til å bli selskapets kronjuvel, der hvor både inntektene og arbeidsmengden dobler seg er en sterk indikator på at selskapet leverer nytteverdi for kunder og at Amazon Web Services ikke vil kontrollere hele skymarkedet. Vi forventer at databehandlingsplattformen til Azure vil begynne å selge mer av ‘plattform som en tjeneste’, noe som hjelper til å utvide lønnsomheten og øke byttekostnadene for disse kundene. 

Analytikernotatet opprinnelig publisert 23.10.2015 på Morningstar Select.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Microsoft Corp404,27 USD-1,84Rating

Om forfatteren

Rick Summer, CFA, CPA  er teknologistrateg hos Morningstar. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer